Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusio Ukrainos prezidento V.Janukovyčiaus sūnui suteikta Rusijos pilietybė

Buvusio Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus sūnui Oleksandrui Janukovyčiui suteikta Rusijos pilietybė. Tai pranešė propagandinė naujienų agentūra „RIA Novosti“, remdamasi valstybinio registro duomenimis (anksčiau Janukovyčius jaunesnysis jame buvo įrašytas kaip Ukrainos pilietis) ir dokumentais.
Oleksandras Janukovyčius
Oleksandras Janukovyčius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

O.Janukovyčius iš Ukrainos išvyko 2014 m. Jis yra įtrauktas į Ukrainos, Europos Sąjungos, JAV, Jungtinės Karalystės ir kitų šalių sankcijų sąrašus. Rusijoje, kaip matyti iš dokumentų, Oleksandras užsiima verslu, jo finansinių ir pramoninių grupių valdymo bendrovė „MAKO Holding“ Rusijos jurisdikcijoje įregistruota prieš 10 metų.

O.Janukovyčius yra buvusio Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus, kuris prarado valdžią po Euromaidano ir pabėgo į Rusiją, vyriausias sūnus. Jaunesnysis Viktoras žuvo 2015 m. per automobilių lenktynes ant Baikalo ežero ledo.

Ukrainoje O.Janukovyčius taip pat užsiėmė verslu. Jis buvo vadinamas tėvo turto savininku, jo turtas 2013 m. buvo vertinamas 500 mln. JAV dolerių, skelbia transliuotojas „Nastojaščeje vremia“. 2014 m. Ukrainos saugumo tarnyba O.Janukovyčių įtraukė į ieškomų asmenų sąrašą dėl tarnybinio klastojimo ir dokumentų klastojimo bylos. Tuo metu jam priklausė bendrovė „MAKO-Trading“, kuri eksportavo Ukrainos akmens anglis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?