Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusių JAV prezidentų atsakas D.Trumpui: „JAV turi atmesti visų formų neapykantą“

Buvę JAV prezidentai George'as H.W.Bushas ir George'as W.Bushas paragino JAV „atmesti rasistinį fanatizmą, antisemitizmą ir visų formų neapykantą“.
George'as Bushas vyresnysis
George'as Bushas vyresnysis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia BBC, šis pareiškimas pasirodo po to, kai Donaldas Trumpas dėl neramumų Šarlotsvilyje vėl apkaltino „abi puses“.

Respublikonas prezidentas, ankstesnę dieną griežtai pasmerkęs rasizmą ir konkrečiai pareiškęs, kad Kukluksklanas (KKK) bei neonaciai yra „nusikaltėliai ir banditai“, šįkart dėl savaitgalį vykusių neramumų taip pat užsipuolė „alternatyviosios kairės“ stovyklą.

Praeitą šeštadienį neonaciai ir baltųjų viršenybės šalininkai universitetiniame Šarlotsvilio mieste surengė dideles eitynes, protestuodami prieš planus pašalinti paminklą JAV pilietinio karo konfederatų generolui Robertui E.Lee.

Per šią demonstraciją įsiplieskė susirėmimų su priešingos ideologinės stovyklos aktyvistais. Tuo metu 20-metis Jamesas Fieldsas, kaip įtariama, prijaučiantis naciams, automobiliu rėžėsi į rasizmo priešininkų minią ir užmušė vieną moterį; dar 19 žmonių buvo sužeisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito