Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 02 /19:03

BYPOL paskelbė vaizdo įrašą, kaip dronas žvalgo vėliau atakuotą Rusijos karinį orlaivį Baltarusijoje

Baltarusių organizacija BYPOL paskelbė trumpą vaizdo įrašo ištrauką, kurioje užfiksuota, kaip dronas žvalgo Rusijos karinį orlaivį A-50, kuris vėliau buvo atakuotas, Mačiuliškių aerodrome Baltarusijoje.
A-50 lėktuvas, Mačiuliškių aerodromas
A-50 lėktuvas, Mačiuliškių aerodromas / „Scanpix“/SWSN/AP nuotr.

Į opoziciją perėjusių buvusių jėgos struktūrų atstovų organizacija BYPOL paskelbė trumpą vaizdo įrašo ištrauką, kurioje užfiksuota, kaip buvo vykdoma žvalgyba Mačiuliškių oro uoste, kuriame vėliau apgadintas Rusijos karinis orlaivis A-50. Vėliau buvo paskelbtas ilgesnis vaizdo įrašas.

BYPOL „Telegram“ kanale, kuriame buvo paviešintas vaizdo įrašas, pašaipiai pastebima, kad Baltarusija ne kartą gyrėsi, jog jos oro gynybos sistemos veikia puikiai. Tačiau esą aerodromo žvalgyba dronais vyko ne kartą, o bepilotį orlaivį pavyko netgi nutupdyti ant vienos iš orlaivio konstrukcijos dalies.

VIDEO: ⚡️РАЗВЕДКА! ДРЛО А-50У на аэродроме МАЧУЛИЩИ! | Bypol

Tiesa, ketvirtadienį taip pat buvo skelbiama, kad Rusijos orlaivis skrido iš aerodromo.

„Belarusky Huayun“ pranešė, kad orlaivis A-50 kirto Baltarusijos ir Rusijos Federacijos sieną. Preliminariais duomenimis, orlaivis vyksta į 325-ąją aviacijos remonto gamyklą, esančią Taganroge. 325-oji aviacijos remonto gamykla yra įmonė, kuri, be kita ko, remontuoja lėktuvų A-50 agregatus.

Vis dėlto Baltarusijos gynybos ministerija nusprendė paneigti šią informaciją ir pranešė, kad neva A-50, lydimas kitų orlaivių, perskrido Baltarusijos valstybinę sieną pagal planą.

BYPOL vadovas Aleksandras Azarovas komentare „Belsat“ teigė, kad lėktuvo išskridimas neįrodo, jog visa orlaivyje esanti radiolokacinė įranga veikia.

Taip pat priduriama, esą oficialusis Minskas ir Maskva nori, kad visi galvotų, jog jokios atakos nebuvo ir kad lėktuvui viskas gerai. Išpuolis prieš vieną brangiausių Rusijos lėktuvų taip pat yra smūgis A.Lukašenkos režimo ir Rusijos kariuomenės įvaizdžiui, kuris esą slopina bet kokius pasipriešinimo židinius Baltarusijoje.

Mačiuliškių aerodrome, esančiame už 12 km nuo Minsko, sprogimas įvyko sekmadienį. Baltarusijos opozicijos lyderės Sviatlanos Cichanouskajos patarėjas Franakas Viačorka netrukus paskelbė, kad už tai atsakingi baltarusių partizanai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas