Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

CENTCOM: JAV karo laivas Raudonojoje jūroje sunaikino kelis Jemeno husių dronus

JAV eskadrinis minininkas numušė kelis Jemeno husių dronus, nukreiptus į komercinius laivus Raudonojoje jūroje, sekmadienį pranešė Jungtinių Valstijų centrinis štabas (CENTCOM).
AP-Scanpix nuotr.
AP-Scanpix nuotr.
Temos: 1 Husiai

Pastarosiomis savaitėmis Irano remiami Jemeno husiai į žydų valstybę paleido kelis dronus ir raketas, o praėjusį mėnesį užgrobė su Izraeliu susijusį krovininį laivą. Šie naujausi išpuoliai kelia ypač didelį susirūpinimą dėl laivybos Artimųjų Rytų regione.

„Šiandien buvo įvykdytos keturios atakos prieš tris atskirus komercinius laivus, plaukiojančius tarptautiniuose vandenyse pietinėje Raudonosios jūros dalyje“, – teigiama CENTCOM išplatintame pranešime. 

CENTCOM pridūrė, kad Arleigh Burke'o (Arlio Berko) klasės eskadrinis minininkas „USS Carney“ atsiliepė į laivo pagalbos skambučius, suteikė pagalbą ir numušė tris dronus.

„USS Carney“ pavyko aptikti iš husių kontroliuojamos Jemeno teritorijos paleistą raketą, kuri nukrito netoli su Bahamų vėliava plaukiojančio krovininio laivo „M/V Unity Explorer“. Kiek vėliau krovininis laivas pranešė, kad kita raketa padarė nedidelę žalą.

Su Panamos vėliava plaukiojantis balkeris „Number 9“ pranešė, kad iš Jemeno paleista raketa padarė žalos, bet aukų nepatyrė. Kitas laivas „Sophie II“, taip pat plaukiojantis su Panamos vėliava, pranešė, kad į jį irgi buvo pataikyta, tačiau jis didelių nuostolių nepatyrė.

CENTCOM pareiškė, kad šie išpuoliai kelia tiesioginę grėsmę tarptautinei prekybai ir jūrų saugumui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas