Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Centrinėje Japonijoje per potvynius ir nuošliaužas žuvo vienas, dingo dar 11 žmonių

Centrinėje Japonijoje per potvynius ir nuošliaužas žuvo vienas ir dingo dar mažiausiai 11 žmonių, o gelbėtojų komandos sekmadienį dirba atokiame Noto pusiasalyje, šiemet jau nukentėjusiame nuo didelio žemės drebėjimo.
 / AP
/ AP
Temos: 2 Japonija Potvynis

Šeštadienį prasidėjusios beprecedentės liūtys ima slopti, bet nacionalinė meteorologijos agentūra paragino žmones saugotis nestabilaus dirvožemio ir kitų pavojų.

Vadžimos mieste upės vanduo beveik liejasi per kraštus, o žmonės bando ištraukti purve pusiau palaidotus automobilius.

Vadžimoje ir Sudzu potvynio vandenys apsėmė aštuonis laikinų būstų kompleksus, pastatytus tiems, kas neteko namų per 318 gyvybių pareikalavusį Naujųjų metų žemės drebėjimą.

54 metų Akemi Yamashita (Akemi Jamašita) naujienų agentūrai AFP sakė, kad šeštadienį vairavo mašiną, kai maždaug per pusvalandį vanduo ėmė plūsti į gatvę ir greit pakilo iki pusės automobilio aukščio.

Vadžimoje per 72 valandas iki sekmadienio ryto iškrito daugiau kaip 540 mm kritulių – tai didžiausias nepertraukiamo lietaus kiekis nuo 1976-ųjų, kai pradėti kaupti atitinkami duomenys.

Nuošliaužos užblokavo kelių ir trukdo gelbėjimo darbams. 110 tūkstančių gyventojų Išikavos prefektūroje raginami evakuotis. Niigatos ir Jamagatos prefektūrose evakuotis nurodyta dar 17,3 tūkst. gyventojų.   

Į Išikavos prefektūrą prie Japonijos jūros padėti gelbėtojams atsiųsta karių, šeštadienį sakė vyriausybės atstovas Yoshimasa Hayashi (Jošimasa Hajašis).

Elektros regione neturi maždaug 5 tūkst. namų ūkių, o vandens – mažiausiai 1,7 tūkst. būstų.

Iki sekmadienio popietės Išikavoje žuvo vienas žmogus, aštuoni dingo, o dar vienas buvo sunkiai sužeistas, pranešė regiono vyriausybė.

Prefektūroje iš krantų išsiliejo keliolika upių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas