Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Centrui ir organizacijai „Memorial“ skirtų baudų suma pasiekė beveik 4 mln. rublių

Žmogaus teisių centrui „Memorial“ ir tarptautinei žmogaus teisių organizacijai „Memorial“ skirtų baudų bendra suma šių metų pabaigoje pasiekė 3,9 mln. rublių (56,4 tūkst. eurų), pranešė organizacija.
Organizacijos „Memorial“ iškaba Maskvoje
Organizacijos „Memorial“ iškaba Maskvoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Teismas

„Šiandien išnagrinėtas protokolas tarptautinei organizacijai „Memorial“ už žymos nebuvimą interneto puslapyje „Politinio teroro SSRS aukos“, teisėjas Aleksandras Merkulovas skyrė 400 tūkst. rublių (5,8 tūkst. eurų) baudą. Tokiu būdu bendra skirtų baudų suma yra 3,9 mln. rublių“, – pirmadienį naujienų agentūrai „Interfax“ nurodė „Memorial“ spaudos tarnyba.

Pasak atstovo, teismai jau yra išnagrinėję 21 iš 28 išrašytų protokolų.

Pirmadienį taip pat buvo atidėtas protokolo tarptautinės organizacijos „Memorial“ valdybos pirmininkui Janui Račinskiui už žymos „užsienio agentas“ nebuvimą tinklaraštyje radijo stoties „Echo Moskvy“ interneto svetainėje nagrinėjimas.

Kaip buvo sakoma „Memorial“ ir „Echo Moskvy“ pareiškimuose, tinklaraštį pagal atvirus šaltinius – tarptautinės organizacijos „Memorial“ interneto svetainę – rašo radijo stoties redakcija, nedalyvaujant ir nežinant organizacijos atstovams, be to, žiniasklaidos priemonės neprivalo nurodyti, kad medžiaga buvo paskelbta ne pelno organizacijos, vykdančios užsienio agento funkcijas, informacijos pagrindu.

Byla atidėta iki „Echo Moskvy“ atstovų iškvietimo į teismą.

Kaip agentūrai „Interfax“ paaiškino „Memorial“ atstovai, kitas posėdis dėl protokolų už „užsienio agentų“ įstatymo nevykdymą rengiamas sausio 9 dieną. „Memorial“ apskųs visas skirtas baudas ir jau yra pateikęs keturias apeliacijas, o pirmieji du skundai turi būti nagrinėjami sausio 16 dieną.

Tarptautinė organizacija „Memorial“ buvo įtraukta į „užsienio agenčių“ registrą 2016 metais. Žmogaus teisių centras „Memorial“ yra šiame sąraše nuo 2014 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito