Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ciklonas Batsirai Madagaskare pražudė šešis žmones, dešimtys tūkstančių paliko namus

Madagaskarui praėjusią naktį smogęs ciklonas „Batsirai“ pasiglemžė mažiausiai šešias gyvybes ir beveik 48 tūkst. žmonių privertė palikti namus, sekmadienį pranešė šalies nacionalinė nelaimių valdymo agentūra.
Ciklonas Batsirai
Ciklonas Batsirai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nors ir susilpnėjęs, ciklonas padarė nemažai žalos skurdžioje Ramiajame vandenyne esančioje saloje, kuri vis dar mėgina atsigauti po anksčiau šiais metais praūžusios galingos atogrąžų audros.

Ciklonas „Batsirai“ Madagaskaro krantus pasiekė rytiniame Manandzario rajone šeštadienio naktį, kuomet buvo fiksuotas 165 kilometrų per valandą vėjo greitis, agentūrai AFP sakė nacionalinės nelaimių valdymo agentūros atstovas Faly Aritiana Fabienas.

Kitas agentūros atstovas naujienų agentūrai AFP atsiųstoje trumpojoje žinutėje nurodė žuvusiųjų skaičių, bet išsamesnės informacijos nepateikė.

Šalies nacionalinis meteorologijos biuras sekmadienį pranešė, kad „Batsirai“ ciklonas smarkiai susilpnėjo“. Esą jo vidutinis greitis sulėtėjo iki 80 km per valandą.

Anksčiau prognozuota, kad „Batsirai“, šonų kalba reiškiantis „pagalba“, padarys daug žalos ir sukels potvynių rytuose, pietryčiuose ir centrinėje aukštumose. Atsargumo sumetimais 22 tūkst. žmonių jau buvo evakuoti iš savo namų į gimnazijas, mokyklas ar bažnyčias, ypač aplink Manandzarį rytinėje pakrantėje.

Dėl prognozuojamos žalos Madagaskare – ketvirtoje pagal dydį saloje pasaulyje – sustabdyta dauguma sausumos ir jūrų transporto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas