Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čilės prokurorai pradėjo tyrimą dėl prezidento veiksmų po „Pandoros popierių“ paskelbimo

Čilės prokuratūra penktadienį pradėjo tyrimą prezidento Sebastiano Pineros atžvilgiu dėl vienos kasybos įmonės pardavimo per jo vaikams priklausančią įmonę, per „Pandoros popierius“ nutekėjus atitinkamai informacijai.
Sebastianas Pinera
Sebastianas Pinera / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Generalinis prokuroras Jorge Abbottas pradėjo tyrimą po to, kai „Pandoros popieriai“ atskleidė kasybos bendrovės „Dominga“ pardavimą per įmonę, „susijusią su prezidento Pineros šeima“, sakoma prokuratūros kovos su korupcija skyriaus vadovės Martos Herreros pranešime.

Pirmadienį S.Pinera pareiškė, kad tas 2010 metų sandoris, įvykęs per praėjusią jo kadenciją prezidento poste, nesudaro jokio interesų konflikto.

M.Herrera nurodė, kad prokuratūra priėmė sprendimą imtis tyrimo dėl galimybės, kad minimas sandoris buvo susijęs su „kyšininkavimu, galimais mokestiniais nusikaltimais, kurie galiausiai bus tiriami“.

M.Herrera sakė, kad už kyšininkavimą numatyta penkerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Remiantis dviejų vietos žiniasklaidos priemonių, „CIPER“ ir „LaBot“, kurios priklauso Tarptautiniam tiriamosios žurnalistikos konsorciumui (ICIJ), paskelbusiam vadinamuosius „Pandoros popierius“, tyrimu, „Dominga“ buvo parduota verslininkui Carlosui Alberto Delano, S.Pineros draugui, už 152 mln. JAV dolerių. Sandoris įvyko britų Mergelių Salose, gerai žinomame mokesčių rojuje.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad mokėjimas turėjo būti paskirstytas per tris dalis, su sąlyga, kad paskutinė įmoka priklausys nuo to, kad „kasybos bendrovės veiklos teritorijoje nebus nustatyta aplinkos apsaugos sritis, kaip reikalauja aplinkosaugininkai“.

Pasak to tyrimo, S.Pineros vyriausybė nenustatė saugomos teritorijos aplink minėtą vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai