Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

CNN: per naktinę Kyjivo ataką buvo apgadinta viena iš dviejų ukrainiečių turimų sistemų „Patriot“

Rusijos gynybos ministerija antradienį „Telegram“ žinutėje pranešė, kad „didelio tikslumo hipergarsinės raketų sistemos „Kinžal“ smūgis“ Kyjivo mieste antradienio naktį pataikė į JAV pagamintą vieną iš dviejų Ukrainos turimų priešlėktuvinių raketų sistemų „Patriot“.
„Patriot“ oro gynybos sistema
„Patriot“ oro gynybos sistema / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ukrainos pareigūnai antradienį sakė, kad sėkmingai perėmė visas šešias rusų paleistas hipergarsines raketas, Ukrainos kariuomenė atsisakė komentuoti rusų teiginį, kad buvo pataikyta į „Patriot“ sistemą.

„Mes negalime to komentuoti. Rusijos šaltinių nekomentuosime“, – sakė Ukrainos karinių oro pajėgų atstovas Serhijus Ihnatas.

Tuo tarpu vėliau vakare Jungtinių Valstijų pareigūnas CNN patvirtino, kad JAV pagaminta „Patriot“ sistema greičiausiai buvo apgadinta, bet nesunaikinta dėl Rusijos raketų atakos mieste ir jo apylinkėse.

JAV vis dar vertina žalos mastą, sakė pareigūnas. Pagal tai bus sprendžiama, ar sistemą reikia visiškai atitraukti, ar ukrainiečiai ją tiesiog suremontuos vietoje.

Šiuo metu Ukraina šalyje turi dvi oro gynybos sistemas „Patriot“, kurių vieną padovanojo JAV, o kitą – bendrai Vokietija ir Nyderlandai. Neaišku, kuri iš šių sistemų galimai buvo pažeista.

JAV pareigūnai praėjusią savaitę CNN sakė, kad Rusija ir anksčiau taikėsi į šias sistemas hipergarsinėmis raketomis, įskaitant vieną kartą gegužės 4 d. Ši ataka nepavyko, ir ukrainiečiai sėkmingai perėmė raketą, kol ji dar nebuvo pataikiusi į „Patriot“, sakė pareigūnai.

Tačiau JAV pareigūnai mano, kad rusai sugebėjo užfiksuoti „Patriot“ skleidžiamus signalus, todėl jie galėjo nukreipti į sistemą hipergarsinę raketą, vadinamą „Kinzhal“ arba „Killjoy“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas