Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

CNN: „Wagner“ maišto metu sąjungininkės kreipėsi į Ukrainą, patardamos nepulti Rusijoje

Prieš Rusijos privačios karinės bendrovės „Wagner“ vadovui Jevgenijui Prigožinui šeštadienį sustabdant maištą, su Ukrainos pareigūnais įvairiais lygmenimis bendravo sąjungininkai, įspėdami juos nepasinaudoti chaosu ir nepulti Rusijos viduje, praneša transliuotojas CNN, cituodamas vieną Vakarų pareigūną.
„Wagner“ kariai įvažiuoja į Rostovą prie Dono
„Wagner“ kariai įvažiuoja į Rostovą prie Dono / „AFP“/„Scanpix“

Buvo susirūpinta, kad Ukraina ir Vakarai bus laikomi padedančiais J. Prigožinui ir keliančiais grėsmę Rusijos suverenitetui.

„Žinia buvo tokia: „Nekelkite sumaišties“, – sakė pareigūnas ir pridūrė, kad ši žinia buvo perduota užsienio reikalų ministrui, jo pavaduotojams ir ambasadoriams.

„Tai Rusijos vidaus reikalas“, – anot pareigūno, buvo pasakyta ukrainiečiams, atkartojant Jungtinių Valstijų ir kitų Vakarų šalių pareigūnų viešus pareiškimus.

„Sąjungininkės perspėjo ukrainiečius neprovokuoti situacijos. Pasinaudoti galimybėmis Ukrainos teritorijoje, bet nesivelti į vidaus reikalus ir nepulti į puolamuosius karinius objektus Rusijos teritorijoje“, – teigė pareigūnas.

Pastarosiomis savaitėmis dronų atakos smogė Rusijos miestams ir taikiniams Kryme, taip pat pranešta apie drono smūgį Kremliui, tačiau Kyjivas neprisiėmė atsakomybės už šiuos incidentus.

„Jūs tiesiog nenorite, kad būtų palaikomas naratyvas, jog tai buvo mūsų iniciatyva, – sakė pareigūnas. – Tai yra tai, ko rusai visada norėjo – įrodyti, kad yra grėsmių Rusijos suverenitetui.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas