Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

COVID-19 politiką pakeitusiame Taivane per parą užregistruota per 10 tūkst. ligos atvejų

Taivane ketvirtadienį pirmą kartą užregistruota per 10 tūkst. naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų po to, kai vyriausybė priėmė sprendimą atsisakyti nulinės tolerancijos COVID-19 strategijos.
Taivanas
Taivanas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kinija kartu su savo pusiau autonominiu miestu Honkongu vienintelė iš didžiųjų ekonomikų vis dar laikosi nulinės tolerancijos COVID-19 strategijos, nors itin užkrečiama viruso omikron atmaina prasprūsta pro kontrolės priemonių tinklą ir priverčia taikyti skausmingus karantinus.

„Turime 11 353 vietinio užsikrėtimo atvejų, dvi mirtis ir 164 įvežtinius atvejus“, – per ketvirtadienio popietę surengtą spaudos konferenciją sakė sveikatos apsaugos ministras Chen Shih-chungas.

Taivanas per visą pandemijos laikotarpį buvo iš esmės uždaręs savo sienas ir taikė griežtas karantino taisykles, todėl užsikrėtusiųjų skaičius nebuvo didelis.

Pernai kilęs protrūkis privertė vėl laikinai įvesti ekonomiškai skausmingas socialinio atstumo priemones. Suvaldžius protrūkį jos buvo atšauktos.

Nors sergamumas vėl auga, salos valdžia pareiškė, kad seks kitų anksčiau nulinės tolerancijos COVID-19 strategiją taikiusių ekonomikų, tokių kaip Singapūras, Australija bei Naujoji Zelandija, pavyzdžiu ir atsivers, susitaikydamas su faktu, kad užsikrėtimo atvejų daugės.

Pasak Taivano sveikatos apsaugos ministerijos, nuo sausio 1-osios buvo užregistruota 51 504 COVID-19 atvejai, iš kurių 99,7 proc. buvo nesunkūs ar apskritai besimptomiai. Per tą laikotarpį nuo COVID-19 mirė septyni žmonės.

„Esame tokiame etape, kai (užsikrėtimo) atvejų neabejotinai sparčiai daugės – tai neišvengiama“, – žurnalistams sakė sveikatos apsaugos ministras.

Chen Shih-chungas įspėjo, kad per savaitę saloje per parą užregistruojamų naujų COVID-19 atvejų skaičius gali išaugti daugiau nei dvigubai – iki 37 tūkstančių.

Maždaug 80 proc. Taivano gyventojų yra paskiepyti dviem vakcinos nuo COVID-19 dozėmis, 58 proc. yra gavę sustiprinančiąją dozę.

Tačiau senjorų grupėje, kuriai koronavirusas kelia didžiausią riziką, visomis trimis dozėmis paskiepyti tik 59 proc. vyresnių nei 75 metų amžiaus žmonių.

Nuo pandemijos pradžios Taivane užregistruoti 88 tūkst. COVID-19 atvejų ir 860 mirčių nuo šios ligos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas