Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

COVID-19 Ukrainoje: antirekordai, medikų pyktis ir apsukrūs sukčiai

Užsikrėtimų koronavirusu statistika Ukrainoje per pastarąjį mėnesį šovė į viršų. Kasdien šalyje registruojama daugiau nei 20 tūkst. naujų COVID-19 atvejų. Fiksuojami ir neregėti iki šiol mirtingumo skaičiai. Nevakcinuotiems žmonėms netrukus gali užsidaryti kavinių, teatrų, sporto salių durys. Išgirdę apie tai, dalis ukrainiečių suskubo vakcinuotis, bet kita dalis – pirkti netikrus skiepų sertifikatus.
Ligoninė Ukrainoje
Ligoninė Ukrainoje / „Zuma Press“/„Scanpix“ nuotr.

Ukrainai kasdien skaičiuojant tūkstantį užsikrėtimo koronavirusu atvejų, taip pat šimtus mirusiųjų, medikai pyksta ir teigia, kad žmonės turėtų suskubti vakcinuotis.

Dėl mažo paskiepytųjų skaičiaus jie kaltina ir politikus, kurie, pasak medikų, neretai viešai dviprasmiškai kalba apie skiepus ir taip tik didina žmonių nepasitikėjimą vakcinomis.

Ukrainos gydytoja infektologė Olga Kobenko net pareiškė, kad tokie politikai turi būti baudžiami už valstybės išdavystę, nes, pasak jos, kova su COVID-19 pandemija yra mūšis už visos šalies saugumą ir ateitį.

Padėtis sudėtinga

Ukrainos Nacionalinės infekcinės kontrolės ekspertų grupės direktorė Ekaterina Soiak 15min sakė, kad ketvirtoji pandemijos banga jos šalyje skiriasi nuo ankstesnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?