Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

D.Britanijos žiniasklaida įvardijo įtariamą Londono mečetės užpuoliką

Didžiosios Britanijos žiniasklaida paskelbė, kad įtariamas užpuolikas, pirmadienį Londone rėžęsis mikroautobusu į grupę musulmonų, yra 47 metų keturių vaikų tėvas Darrenas Osborne'as.
Darrenas Osborne'as
Darrenas Osborne'as / Nuotr. iš „Facebook“

Devyni žmonės buvo hospitalizuoti po incidento, kai baltasis vairuotojas rėžėsi į žmones netoli mečetės Finsberio parke Londono šiauriniame rajone. Pasak liudininkų, užpuolikas šaukė, kad nori nužudyti visus musulmonus.

Vienas pagyvenęs žmogus, nualpęs dar prieš atvažiuojant užpuolikui, buvo paskelbtas mirusiu įvykio vietoje, bet policija dar nepatvirtino, kad jis yra šios atakos auka.

Vietos gyventojai sučiupo įtariamąjį ir perdavė jį atvykusiems policijos pareigūnams. Vyras buvo suimtas įtariant „terorizmo vykdymu, ruošimusi arba kurstymu, įskaitant nužudymą ir kėsinimąsi nužudyti“.

Kovos su terorizmu tyrėjų aptikti pėdsakai nuvedė į Velso sostinę Kardifą: ten pareigūnai atliko kratą name, kuriame, kaip teigia žiniasklaida, gyvena Darrenas Osborne'as.

Penki vietos gyventojai, kalbėjęsi su naujienų agentūra „Press Association“, atpažino nuotraukose suimtą vyrą ir sakė, kad jis yra jų kaimynas D.Osborne'as.

„Pažįstu jį. Gyvenu čia penkerius metus; jis jau gyveno čia, kai persikėliau“, – sakė 50-metis Saleemas Naema.

„Jeigu man kažko prireikdavo, jis ateidavo (padėti). Tiesiog negaliu patikėti, kad jis tai padarė. Aš – musulmonas“, – aiškino kaimynas.

Kita kaimynė – Khadijeh Sherizi sakė, kad D.Osborne'as su savo šeima gyveno gretimame name.

„Pamačiau jį per žinias ir pagalvojau: „Dieve, čia mano kaimynas“, – naujienų agentūrai AFP sakė moteris. – Jis buvo visiškai normalus. Vakar po pietų jis buvo virtuvėje ir dainavo su savo vaikais.“

Dar viena kaimynė sakė dažnai matydavusi D.Osborne'ą gatvėje besibarantį su žmona.

Moteris, gyvenanti šalia namo, kuriame buvo atlikta krata, sakė vienam AFP fotografui, kad jos kaimynas yra D.Osborne'as, bet jo tiesiogiai nesusiejo su minėtu išpuoliu.

Nacionalinis transliuotojas BBC buvo tarp žiniasklaidos priemonių, įvardijusių suimtąjį kaip D.Osborne'ą. Vis dėlto Londono policija sakė neatskleisianti įtariamojo vardo, kol jam bus oficialiai pateikti kaltinimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas