Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 03 08 /21:21

Iš pareigų traukiasi D.Trumpo komunikacijos direktorius

Iš pareigų pasitraukė JAV prezidento Donaldo Trumpo komunikacijos direktorius Billas Shine'as, penktadienį paskelbė Baltieji rūmai.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Prezidento padėjėjas ir komunikacijos direktorius Billas Shine'as vakar vakare pateikė prezidentui prašymą dėl savo atsistatydinimo, ir jis jį patenkino“, – sakoma Baltųjų rūmų atstovės spaudai Sarah Sanders pranešime.

„Billas ir toliau palaiko prezidentą Trumpą bei jo darbotvarkę ir dirbs jo vyresniuoju patarėju per 2020-ųjų perrinkimo kampaniją“, – priduriama pranešime.

S.Sanders nenurodė, dėl kokių priežasčių pasitraukė prezidento komandos narys.

55-erių B.Shine'as 2016 metų rugpjūtį buvo paskirtas vienu iš kanalo „Fox News“ vadovų, kai jo bosas Rogeris Ailesas buvo priverstas atsistatydinti jo reputaciją aptemdžius kaltinimams dėl lytinio priekabiavimo.

Nepraėjus nė metams B.Shine'as pasitraukė iš „Fox News“, kilus abejonių dėl jo reakcijos į R.Aileso bylą bei pasirodžius kaltinimams, kad jis padėjo dangstyti galimus disciplinos pažeidimus.

B.Shine'as atsistatydina iš Baltųjų rūmų komandos daugėjant kaltinimų dėl D.Trumpo artimumo „Fox News“.

Šio kanalo laidų vedėjas Seanas Hannity per 2016-ųjų JAV prezidento rinkimų kampaniją buvo neoficialus D.Trumpo patarėjas.

Šios savaitės žurnalo „The New Yorker“ numeryje rašoma, kad „Fox News“ yra D.Trumpo „propagandos“ įrankis. Leidinys paskelbė, kad 2016 metais šis kanalas galėjo sunaikinti istoriją apie prezidento galimą romaną su viena pornografinių filmų aktore.

Pasirodžius šiam straipsniui, Demokratų partija savo ruožtu nusprendė neleisti kanalui rengti jos kandidatų į pirminius rinkimus debatų.

Demokratų nacionalinio komiteto pirmininkas Tomas Perezas nurodė, kad priimti tokį sprendimą partiją paskatino straipsnis apie galimai artimus Baltųjų rūmų ryšius su kanalu šios savaitės „The New Yorker“.

„Naujas straipsnis „The New Yorker“ apie netinkamus ryšius tarp prezidento Trumpo, jo administracijos ir „Fox News“ leido man padaryti išvadą, kad šis tinklas negali surengti sąžiningų ir neutralių debatų mūsų kandidatams“, – sakė jis savo pranešime laikraščiui „The Washington Post“.

„The New Yorker“ detaliai aprašė, kad D.Trumpas davė dešimtis interviu „Fox News“ ir nuolat rašo žinutes socialiniame tinkle „Twitter“ su teiginiais, kurie skambėjo populiaraus kabelinės televizijos kanalo, kuris priklauso žiniasklaidos magnatui Rupertui Murdochui, eteryje.

D.Trumpas dažnai vadina „Fox News“ konkurentes televizijas CNN ir MSNBC „išgalvotų naujienų“ skelbėjomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas