Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas dar pandemijos pradžioje slapta perdavė V.Putinui tuo metu deficitinius „Covid-19“ testus

2020 m. tuometinis JAV prezidentas Donaldas Trumpas slapta perdavė Vladimirui Putinui itin deficitinius koronaviruso testus, rašoma „Washington Post“ redaktoriaus pavaduotojo Bobo Woodwardo išleistoje dokumentinėje knygoje „Karas“.
Vladimiras Putinas ir Donaldas Trumpas
Vladimiras Putinas ir Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Laikraštis cituoja knygos ištraukas.

Pažymima, kad pačioje pandemijos pradžioje JAV, kaip ir kitos šalys, susidūrė su testų ligai nustatyti trūkumu. Būtent tuo metu D.Trumpas slapta nusiuntė norimus testus V.Putinui asmeniniam naudojimui.

Dėl viruso „iš baimės nuščiuvęs V.Putinas“ priėmė atsargas, tačiau pasistengė viską išlaikyti paslaptyje, be kita ko, paprašė savo draugo amerikiečio niekam nesakyti apie siuntą. Knygos autorius teigia, kad tokiu būdu V.Putinas rūpinosi ne savo, o D.Trumpo politiniu įvaizdžiu.

„Nenoriu, kad kam nors pasakotum, nes žmonės pyksta ant tavęs, o ne ant manęs“, – pasak knygos autoriaus, sakė V.Putinas D.Trumpui.

Pasak žurnalisto, šiandien asmeniniai santykiai tarp abiejų vyrų išlieka.

Ir 2024 m. D.Trumpas bent kartą kalbėjosi su V.Putinu. Kad galėtų, kaip jis sakė, turėti privatų pokalbį telefonu su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, D.Trumpas iš savo rezidencijos išvarė visus savo padėjėjus.

„Pasak D.Trumpo padėjėjo, Trumpas ir Putinas ne kartą kalbėjosi telefonu, galbūt net septynis kartus per laikotarpį nuo tada, kai Trumpas 2021 m. paliko Baltuosius rūmus“, – rašo B.Woodwardas naujojoje savo knygoje „Karas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas