Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

D.Trumpas pareiškė, kad JAV turi trauktis iš Ukrainos ir Rusijos konflikto bei nutraukti karą

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas, kuris rimtai siekia naujos prezidento kadencijos, pareiškė, kad Jungtinės Valstijos turi pasitraukti iš konflikto su Rusija ir skubiai nutraukti karo veiksmus Ukrainoje. Šią nuomonę jis išsakė eteryje su skandalinguoju televizijos laidų vedėju Tuckeriu Carlsonu, garsėjančiu atvirai prorusiškomis pažiūromis.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

"Prezidentas turi dirbti, jis turi mus išvesti iš konflikto su Rusija Ukrainoje. Tai galima padaryti, tai nėra taip sunku. Žinoma, jis [Joe Bidenas] negali to padaryti, nes yra nekompetentingas, bet šis karas turi baigtis nedelsiant", - mano D.Trumpas.

Pasak jo, karą būtina nutraukti "ne dėl vienos ar kitos pusės, o tiesiog todėl, kad žūsta šimtai ir tūkstančiai žmonių".

"Įsivaizduokite, kad sėdite savo bute ir staiga į namą įskrenda raketos, ir viskas sugriūva. Ir nesvarbu, ar tai rusai, ar tai ukrainiečiai, tai turi liautis. Ir tai sustabdyti gana lengva. Jei būčiau prezidentas, šis karas nebūtų prasidėjęs", - sakė D. Trumpas.

D.Trumpas, kuris planuoja dalyvauti 2024 m. vyksiančiuose JAV prezidento rinkimuose, per rinkimų kampanijos mitingą atvirai paragino respublikonų kongresmenus blokuoti naują karinę pagalbą Ukrainai.

Tuo pat metu JAV valstybės departamentas tikina, kad Ukrainos saugumo garantijos bus įtvirtintos taip, kad pergyventų bet kurį Amerikos prezidentą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas