Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

D.Trumpas ragina Kongresą nutraukti karinės paramos Ukrainai siuntimą

Šeštadienį Pensilvanijoje vykusiame rinkimų kampanijos mitinge buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas paragino respublikonų Kongreso narius nebeskirti papildomos karinės paramos Ukrainai, skelbia „Sky News“.
Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas
Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas / „AFP“/„Scanpix“

D.Trumpas sakė, kad parama turėtų būti sustabdyta, kol JoeBideno administracija bendradarbiaus su respublikonų atliekamais tyrimais dėl jo šeimos verslo reikalų.

„Jis įtraukia [JAV] į pasaulinį konfliktą tos pačios šalies, Ukrainos, vardu, kuri, matyt, sumokėjo jo šeimai visus šiuos milijonus dolerių“, – tvirtino D.Trumpas.

„Atsižvelgdamas į šią informaciją“, Kongresas, pasak jo, „turėtų atsisakyti leisti atlikti bent vieną papildomą mokėjimą už mūsų išeikvotas atsargas... ginklų atsargas Ukrainai, kol FTB, Teisingumo departamentas ir Vidaus pajamų tarnyba (IRS) neperduos visų turimų įrodymų apie Bidenų nusikalstamos šeimos korumpuotus verslo sandorius“.

Respublikonai Atstovų Rūmuose tiria Bidenų šeimos finansus, ypač prezidento sūnaus Hunterio mokėjimus, gautus iš Ukrainos energetikos bendrovės „Burisma“, kuri įsipainiojo į pirmąją D.Trumpo apkaltą.

Apkaltą Atstovų Rūmai įvykdė dėl kaltinimų, kad jis spaudė V.Zelenskį rasti neigiamos informacijos apie Bidenų šeimą, grasindamas sustabdyti karinę pagalbą. Vėliau Senatas D.Trumpą išteisino.

D.Trumpas yra varžybų dėl respublikonų kandidato į 2024 m. JAV prezidento postą lyderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas