Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

D. Trumpas sako susitiksiantis su Indijos ministru pirmininku

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) antradienį sakė, kad planuoja kitą savaitę susitikti su Indijos ministru pirmininku Narendra Modi (Narendra Modžiu), atvyksiančiu į JAV dalyvauti keliuose oficialiuose renginiuose.
Ajit Solanki / AP
Ajit Solanki / AP

Per rinkimų kampanijos renginį Mičigane D. Trumpas pavadino Indiją „labai didele piktnaudžiautoja“ dėl prekybos, bet sakė, kad N. Modi yra fantastiškas.

„Pasirodo, kad jis atvyksta kitą savaitę susitikti su manimi“, – susirinkusiai miniai pasakė D. Trumpas. Daugiau detalių jis nepateikė.

N. Modi šį savaitgalį nuvyks į Vilmingtoną Delavere – JAV demokratų prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) gimtąjį miestą. Ten vyks Ketverto lyderių susitikimas, taip pat dalyvaujant Australijos ministrui pirmininkui Anthony Albanese'iui (Entoniui Albaniziui) ir Japonijos vyriausybės vadovui Fumio Kishidai (Fumijui Kišidai).

Ketverto grupė, kurią sudaro JAV, Indija, Australija ir Japonija, buvo įkurta 2007-aisiais, bet J. Bidenas labai akcentuoja šį aljansą, stiprindamas visus Vašingtono tarptautinius aljansus kaip atsvarą priešininkams, ypač Kinijai.

Renginys Vilmingtone bus paskutinis J. Bideno, kaip JAV prezidento, Ketverto viršūnių susitikimas. Jis nebesiekia dar vienos kadencijos Baltuosiuose rūmuose – rinkimų kovoje jį pakeitė jo viceprezidentė Kamala Harris (Kamala Haris).

Po viršūnių susitikimo N. Modi dalyvaus Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje Niujorke, susitiks su indų bendruomenės nariais.

Nors D. Trumpas nebėra prezidentas, jis liepą Floridoje susitiko su Vengrijos ministru pirmininku Viktoru Orbanu, savo artimu sąjungininku, tikinčiu, kad respublikonas lapkritį sugrįš į Baltuosius rūmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas