Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 03 /11:48

D.Trumpas turi pasirodyti teisme ir atsakyti į kaltinimus

Donaldas Trumpas ketvirtadienį turi pasirodyti teisme ir atsakyti į kaltinimus sąmokslu panaikinti 2020 metų rinkimų rezultatus – byloje, smarkiai temdysiančioje 2024-ųjų rinkimus, kuriuose eksprezidentas greičiausiai bus Respublikonų partijos kandidatas.
Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas
Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“

Buvusio prezidento sulaikymas ir kaltinimų jam pareiškimas vyks federaliniame teisme visai netoli JAV Kapitolijaus, kurį D.Trumpo šalininkai šturmavo 2021 metų sausio 6-ąją. Tos dienos įvykius prokurorai vadina sąmokslo panaikinti 2020-ųjų prezidento rinkimų rezultatus kulminacija.

Teismo posėdis planuojamas 16 val. (23 val. Lietuvos laiku). Tikimasi, kad 77 metų D. Trumpas teisėjai Moxilai Upadhyayai padarys kaltės nepripažinimo pareiškimą.

Kaltinimai, kad D.Trumpas ir dar šeši neįvardijami sąmokslo dalyviai siekė panaikinti dabartiniam prezidentui Joe Bidenui pralaimėtų rinkimų rezultatus, yra trečias nuo kovo kaltinamasis aktas eksprezidentui. Ši byla yra rimčiausia ir galėtų sužlugdyti D.Trumpo planus 2024-aisiais siekti sugrįžti į Baltuosius rūmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas