Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dalaso šaudynių įtariamasis per 2 valandas trukusias derybas tyčiojosi iš policijos

Įtariamasis dėl Dalase įvykdytų pražūtingų šaudynių prieš policiją tyčiojosi iš pareigūnų per dvi valandas vykusias derybas, juokėsi, dainavo ir vienu metu paklausė, kiek policininkų nušovė, sekmadienį pranešė šio Teksaso valstijos miesto policijos viršininkas.
Micahas Xavieras Johnsonas
Micahas Xavieras Johnsonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Policijos vadovas ir aukščiausio rango renkamas apygardos pareigūnas taip pat sakė, kad įtariamasis Micah Johnsonas tikriausiai planavo surengti didesnę ataką ir turėjo pakankamai medžiagų bomboms gaminti, kad padarytų daug didesnę žalą.

„Esame įsitikinę, kad tas įtariamasis turėjo kitų planų ir galvojo, kad tai, ką jis daro, yra teisinga, kad jis ruošėsi smogti teisėsaugai – priversti mus sumokėti už tai, ką jis laikė teisėsaugos pastangomis nubausti spalvotuosius“, – policijos viršininkas Davidas Brownas sakė televizijai CNN.

M.Johnsonas, juodaodis armijos veteranas, reikalavo, kad su juo kalbėtųsi juodaodis derybininkas, taip pat rašinėjo krauju ant daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės sienos, kur policija buvo jį užspeitusi, o vėliau nukovė, sakė D.Brownas.

Įtariamasis ant sienos užrašė raides RB ir kitų ženklų, bet jų prasmė kol kas neaiški. Pareigūnai mėgina iššifruoti tuos ženklus, naršydami medžiagą, surinktą M.Johnsono namuose Dalaso priemiestyje, pridūrė policijos viršininkas.

Pagal tuos užrašus daroma prielaida, kad per susišaudymą su policija M.Johnsonas buvo sužeistas. Atliekant palaikų tyrimą bus tiksliai nustatyta, ar jis buvo pašautas, sakė Dalaso apygardos teisėjas Clay Jenkinsas.

Policijos viršininkas gynė sprendimą nukauti M.Johnsoną bomba, kurią prie įtariamojo nuvežė per atstumą valdomas robotas, aiškindamas, kad derybos buvo bevaisės ir kad pareigūnai negalėjo prisiartinti, nesukeldami sau pavojaus.

Pasak D.Browno, buvo vis labiau nerimaujama, kad „jis akimirksniu mus puls ir paklos daugiau policininkų, kol jį nukausim“.

Tos šaudynės buvo pražūtingiausia diena JAV teisėsaugai nuo 2001 metų rugsėjo 11-osios atakų. Iš viso 12 pareigūnų buvo pašauti vos už kelių kvartalų nuo vietos, kur 1963 metais buvo nužudytas JAV prezidentas Johnas F.Kennedy.

Iki šiol surinkti įrodymai byloja, kad ši ataka yra „nusikaltimas pasinaudojus aplinkybėmis“, aiškino C.Jenkinsas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas