Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dalį iš Kursko evakuotų žmonių Rusija siųs į kitą karo zoną

Dalis iš Kursko srities evakuotų gyventojų bus apgyvendinti Rusijos okupuotoje Zaporižios srities teritorijoje, pranešė Rusijos regiono gubernatoriaus pareigas einantis Aleksejus Smirnovas. Dėl to jis susitarė su Maskvos paskirtu prorusišku Zaporižios srities „vadovu“ Jevgenijum Balickiu, skelbia portalas „Insider“.
Evakuacija Rusijos pasienio regionuose
Evakuacija Rusijos pasienio regionuose / „AFP“/„Scanpix“

Netrukus, pasak A.Smirnovo, žmonės bus pradėti vežti į laikino apgyvendinimo centrus okupuotame Ukrainos regione. Pranešama, kad J.Balickio siūlymu tam bus panaudotos Azovo jūros pakrantėje esančios sanatorijos ir pensionatai.

Rugpjūčio 8 d. Kursko srities Sudžos rajono, kuriame vyksta Ukrainos pajėgų karinė operacija, gyventojai skundėsi, kad neįmanoma evakuotis, nors A.Smirnovas tuo metu jau buvo paskelbęs apie jos organizavimą.

Rugpjūčio 10 d. Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerija paskelbė, kad evakuota 76 000 žmonių, t. y. daugiau nei visi Kursko srities, kurioje tuo metu vyko kovos veiksmai, gyventojai.

Kitą dieną Nepaprastųjų situacijų ministerija teigė, kad apie aštuonis tūkstančius žmonių savarankiškai evakuota iš pasienio rajonų, o daugiau kaip šeši tūkstančiai žmonių buvo laikino apgyvendinimo centruose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas