Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Damaske sprogus automobiliui sužeisti 5 policininkai

Damasko šiaurėje prie policijos nuovados trečiadienį sprogus automobiliui buvo sužeisti penki policininkai, pranešė Vidaus reikalų ministerija.
Sprogimo sumaitotas automobilis
Sprogimo sumaitotas automobilis / „AFP“/„Scanpix“

„Policijos nuovados teritorijoje sprogo policijos automobilis, – sakoma per „Telegram“ paskelbtame pranešime. – Vyksta tyrimas incidento aplinkybėms nustatyti.“

Ministerija nurodė, kad sužeisti penki policininkai, ir paskelbė sumaitoto, išdegusio automobilio nuotrauką.

Damaske nuolat pasitaiko saugumo incidentų, įskaitant sprogdinimus taikantis į karines ar civilines transporto priemones. Kartais tai būna asmeniniai ginčai ar sąskaitų suvedinėjimas karo draskomoje šalyje, nurodo Sirijos karą stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Balandžio 2 dieną valstybinė žiniasklaida pranešė apie automobilyje buvusios bombos sprogimą kitame Damasko rajone, kur įsikūrusi Jungtinių Tautų atstovybė, kelios ambasados ir restoranai. Vidaus reikalų ministerija tuomet nurodė, kad buvo nesunkiai sužeisti du žmonės.

Vis dar neaišku, kas atsakingas už šį išpuolį ir kas buvo jo taikinys.

Per Sirijos karą jau žuvo daugiau kaip 500 tūkst. žmonių, o milijonai gyventojų turėjo palikti savo namus. Karas taip pat suniokojo šalies infrastruktūrą ir pramonę.

Nors prie fronto linijų pastaraisiais metas buvo palyginti ramu, Sirijos vyriausybė vis dar nekontroliuoja didelių teritorijų šalies šiaurėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas