Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Danija bando atbaidyti migrantus savo šalies antireklamomis

Danijos valdžia orginaliai bando spręsti migrantų antplūdžio problemą. Libano laikraščiuose pasirodė specialios reklamos, kuriose perspėjama, kad Danija nėra migrantams palanki valstybė, rašo „The Independent“.
Migrantai prie Danijos sienos
Migrantai prie Danijos sienos / „Scanpix“/AP nuotr.

Šioje socialinėje antireklamoje pranešama, kad atvykę pabėgėliai gali tikėtis gauti tik 50 procentų dabartinių pašalpų dydžio. Taip pat pabrėžiama, kad nuolatinis leidimas gyventi bus išduodamas tik tiems, kurie mokės danų kalbą.

Anglų ir arabų kalbomis paskelbti pranešimai išplatinti keturiuose Libano dienraščiuose Danijos imigracijos, integracijos ir apgyvendinimo ministerijos užsakymu.

Tokia griežta migracijos politika Danijoje įvesta centro dešinės Liberalų partijos suformuotos mažumos vyriausybės. Dar liepos mėnesį ministrė Inger Støjberg žadėjo, kad tokios reklamos pasirodys užsienio spaudoje.

„Reklamose bus pranešama informacija apie laukiančias socialines garantijas ir kitas priemones, kurias mes ketiname priimti. Tokia informacija greitai sklinda“, – griežtai kalbėjo I.Støjberg.

Tuo pat metu Danijos kairieji labai negatyviai įvertino pabėgėlių krizės fone išplatintą reklamą. „Tai turbūt blogiausias laikas tokioms reklamoms“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė kairiųjų jėgų atstovė Uffe Elbaek.

Danija šiemet sulaukė jau 15 tūkstančių pabėgėlių. Šiuo metu Libane yra 1 milijonas sirų, laukiančių galimybės persikelti į Europos valstybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas