Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 23

Dar viena Rusijos melagystė: maisto stygiaus nėra, viskas – tik Vakarų sąmokslas

Birželio mėnesį Nyderlandų vyriausybei paskelbus planus sumažinti tam tikras šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijas net 70 procentų, ūkininkai užprotestavo. Norint įgyvendinti tokius pokyčius, reikia smarkiai sumažinti gyvulininkystės veiklos atliekas. Vadinasi, dėl to kai kurie jų gali būti priversti nutraukti veiklą.
Ukrainiečiai renkasi atsiimti maisto labdaros
Ukrainiečiai renkasi atsiimti maisto labdaros / „The New York Times“/JIM HUYLEBROEK nuotr.

Jie savo traktoriais užtvėrė eismą greitkeliuose, mėšlu užpylė gatves ir padegė šieno ryšulius.

Šiuo protestus išsamiai nušvietė konservatyvi Jungtinių Valstijų žiniasklaida, o tokios naujienų agentūros kaip „Breitbart“ ir „Fox News“ teigė, kad olandų ūkininkai taip solidarizavosi su šiemet vykusiais Kanados sunkvežimių vairuotojų protestais, pavadintais „laisvės vilkstinėmis“, kurie reiškė nepritarimą reikalavimui skiepytis nuo koronaviruso ir kitai COVID-19 politikai.

Tačiau dezinformacijos tyrinėtojai ir JAV Valstybės departamento pareigūnai, stebintys internetinę propagandą, po antraštėmis kai kuriuose tamsiausiuose interneto kampeliuose įžvelgė, kad Nyderlandų protestai skatina naują nerimą keliančią sąmokslo teoriją: Vakarų šalys bando sukelti masinį badą ir paskatinti paklusnumą ribodamos prieigą prie pasaulio maisto atsargų ir jas kaupdamos.

Anot sąmokslo teoretikų, naujosios aplinkos apsaugos taisyklės Nyderlanduose yra dalis platesnio liberalių politikos formuotojų sąmokslo pasinaudoti klimato kaita kaip gudrybe perimti žemės ūkio sektoriaus kontrolę.

Daugumoje šios dezinformacijos kampanijos versijų kalbama apie „globalistus“ – ši terminą antisemitai internete dažnai vartoja kaip sinonimą žydams.

Kitose sąmokslo teorijos versijose kalbama apie tariamą aplinkosaugininkų sąmokslą priversti žmones valgyti vabzdžius, o ne mėsą – ši dezinformacijos atmaina pastaraisiais mėnesiais vis labiau plinta kraštutinių dešiniųjų sluoksniuose.

Dezinformacijos ekspertai sutinka, kad pagrindinis šių melų šaltinis – Rusija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas