Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dar viena teroro grėsmė – Libano „Hezbollah“ planuoja naujus išpuolius Europoje

Prieš trejus metus „Hezbollah“ teroristinė grupuotė surengė išpuolį Bulgarijoje, kur susprogdino turistus iš Izraelio vežusį autobusą. Nepaisant to, kad Europos Sąjunga viešai pasmerkė ir pritaikė sankcijas kariniam „Hezbollah“ sparnui, Libano ekstremistai aktyviai veikia kare Sirijoje ir planuoja naujus išpuolius Europoje, skelbia dailybeast.com.
Hezbollah teroristai
Hezbollah teroristai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Naujausi „Hezbollah“ išpuoliai siekia tokias tolimas valstybės kaip Peru ar Tailandas, tačiau ekstremistinės grupuotė planuoja ir toliau šiurpinti europiečius. Naujausias libaniečių išpuolis buvo planuotas Kipre.

Policijos pareigūnų sučiuptas Libano ir Kanados pilietybes turintis Husseinas Bassamas Abdallah buvo sukaupęs net 8,2 tonas amonio nitrato. Jis buvo nuteistas ir dėl priklausymo teroristinei organizacijai, ir dėl teroro išpuolio planavimo. Tai tik dar vienas įrodymas, kad „Hezbollah“ ignoruoja ES grasinimus.

H.B.Andallah pripažino, kad jis ketino rengti atakas prieš Izraelio turistus. Vokietijos žvalgybos pareigūnai pripažino, kad vien jų valstybėje veikia apie tūkstantį asmenų, siejamų su Libijos ekstremistų „Hezbollah“ veikla.

Prieš trejus metus Prancūzijos užsienio reikalų ministras Laurentas Fabiusas teigė, kad „tokioms teroristinėms grupuotėms nebus vietos Europoje“. Jo žodžiai skamba vis mažiau tikroviškai, matant kaip aktyviai libaniečiai plečia savo tinklą. 

2012 metais „Hezbollah“ organizavo išpuolį Graikijoje, dar po metų vienas grupuotės lyderių buvo sučiuptas bandantis prasmukti į Daniją. Praėjus keliems mėnesiams po ES sankcijų, du šios ekstremistų grupuotės nariai buvo sulaikyti Briuselio oro uoste su 770 tūkstančių eurų, kurie, kaip manoma, būtų buvę panaudoti naujų išpuolių organizavimui.

Vokietijos specialiųjų pajėgų pareigūnai atlikę reidą Eseno mieste, sulaikė „Libano našlaičių paramos organizacijos“ narius. Įtariama, kad prisidengdami labdaringa veikla jie bandė „plauti“ pinigus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas