Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Davidas Cameronas ramina britus: bulgarai ir rumunai neužplūs Didžiosios Britanijos taip kaip lenkai

Lenkijai įstojus į Europos Sąjungą, Didžiąją Britaniją užplūdo lenkai. Skaičiuojama, kad nuo 2004 jų atvyko per milijoną. Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas tikina, kad taip neatsitiks su bulgarais ir rumunais, rašo „The Daily Mail“.
Davidas Cameronas
Davidas Cameronas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jo teigimu, lenkų į Didžiąją Britaniją daug atvyko dėl to, kad šalis, priešingai nei kitos Europos Sąjungos narės, nenustatė jokių imigraciją apribojančių taisyklių.

„Lenkijai prisijungus prie Europos Sąjungos, kai kurios ES valstybės nustatė imigracijos apribojimus, o Didžioji Britanija – ne, todėl lenkai ir pasirinko šią valstybę“, – sakė D.Cameronas.

Tačiau dabar esą numatytos taisyklės, apribojančios imigraciją, todėl Didžioji Britanija nesitiki sulaukti tiek daug rumunų ir bulgarų, kiek sulaukė lenkų.

„Jei žmonės nori čia atvažiuoti ir dirbti, tai viena. Tačiau dažnai žmonės renkasi emigraciją dėl dosnios šalies socialinės apsaugos sistemos. Mes negalime sau leisti tokio turizmo“, – pabrėžė D.Cameronas.

Jei bulgarai ir rumunai vyktų į Didžiąją Britaniją taip, kaip tą darė lenkai, per aštuonerius metus Didžioji Britanija sulauktų per 400 tūkst. imigrantų iš Bulgarijos ir Rumunijos.

Rumunija ir Bulgarija į ES įstojo 2007 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas