Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dėl „Katargeito“ įtariamas belgų europarlamentaras bus laikomas namų arešto sąlygomis

Belgijos teismas antradienį sutiko paleisti iš tardymo izoliatoriaus europarlamentarą, apkaltintą kilus „Katargeito“ kyšininkavimo skandalui, bet su sąlyga, kad jis nešios elektroninį sekimo prietaisą.
Marcas Tarabellas
Europarlamentaras Marcas Tarabellas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Paleidus belgą Marcą Tarabellą, buvusi Europos Parlamento pirmininko pavaduotoja Eva Kaili liks vienintelė korupcijos bylos įtariamoji, kuriai taikomas kardomasis kalinimas.

Prieš keturis mėnesius sulaikytos E.Kaili prašymas paleisti ją už užstatą bus svarstomas ketvirtadienį. Tuomet paaiškės, ar jai bus leista grįžti namo namų arešto sąlygomis.

Magistratas Antoonas Schotsaertas sakė, kad Briuselio teismas, sprendžiantis dėl suėmimo sąlygų, sutiko paleisti vasario 11-ąją sulaikytą M.Tarabellą.

M.Tarabellos teisininkų komanda patvirtino sužinojusi, kad jis netrukus bus paleistas ir stebimas elektroniniu būdu. Advokatai pabrėžė, kad jis ir toliau bus pasiekiamas tyrėjams ir neigia visus kaltinimus.

M.Tarabella ir E.Kaili kaltinami tuo, kad naudodamiesi savo įtaka Europos Parlamente stūmė Kataro interesus mainais į grynuosius iš vieno Briuselio politinio tinklo.

Kataro vyriausybė neigia padariusi ką nors neteisėta.

Įtariamas kyšininkavimo tinklo lyderis, buvęs italų europarlamentaras Pieras Antonio Panzeri, prisipažino organizavęs šiuos Kataro ir Maroko agentų mokėjimus ir dabar bendradarbiauja su prokurorais.

Kitas įtariamasis, italų europarlamentaras Andrea Cozzolino, yra laikomas namų arešto sąlygomis Italijoje ir priešinasi ekstradicijai į Belgiją. Jo apeliacija turi būti svarstoma gegužės 2 dieną Neapolyje.

E.Kaili partneris Francesco Giorgi – P.A.Panzeri artimas padėjėjas Parlamente – vasario pabaigoje buvo paleistas į laisvę su sąlyga, kad bus stebimas elektroniniu būdu.

Jis ir E.Kaili buvo tarp pirmųjų pernai gruodį sulaikytų asmenų. Tuomet belgų tyrėjai per virtinę kratų Briuselio rajone paėmė 1,5 mln. eurų grynaisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas