Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 11 14

Po pralaimėjimo Chersone ima drebėti visa V.Putino sistema: ko laukti toliau?

Kai prieš mėnesį generolas Sergejus Surovikinas buvo paskirtas atsakingu už Rusijos pajėgų operacijas Ukrainoje, Kremliaus entuziastai žiniasklaidoje gyrė jį kaip būtent tokį „kietą“ karį, kokio reikia norint įvesti tvarką stringančioje invazijoje. „Generolas Armagedonas“ – taip kai kurie jį vadino.
Rusijos prezidentas V.Putinas ėmėsi politikos pertvarkų
Rusijos prezidentas V.Putinas ėmėsi politikos pertvarkų / „AP“/„Scanpix“

Trečiadienį nacionalinėje televizijoje šis generolas pasirodė kiek kitokiame vaidmenyje: jam teko pranešti blogą naujieną – paskelbti, kad Rusijai tenka apleisti Ukrainos pietuose esančią regiono sostinę Chersoną, kad išsaugotų ten esančių savo karių gyvybes.

Prezidentas Vladimiras Putinas, prieš keletą savaičių skėlęs karingą kalbą Maskvos Raudonojoje aikštėje ir paskelbęs, kad Chersonas amžiams liks Rusijos dalimi, buvo kitur – šventė 75-ąsias federalinės Medicinos ir biologijos agentūros metines.

Laikytis atstumo buvo sąmoningas jo žingsnis. Tačiau su kiekviena nauja ryškia nesėkme Ukrainoje V.Putinui darosi vis sunkiau atsiriboti nuo nesėkmės dvelksmo, kuris pamažu griauna jo, kaip ryžtingo ir neatlyžtančio lyderio, įvaizdį.

„Šis režimas yra asmeninis ir apskritai visuomenė puikiai supranta, kad už visų svarbių sprendimų stovi Putinas, – sakė Abbasas Gallyamovas buvęs V.Putino kalbų rašytojas, vėliau tapęs politikos konsultantu. – Jis yra pagrindinis sistemos kūrimo ramstis ir jeigu jis ima drebėti, dreba visa sistema.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas