Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldas Trumpas ignoruoja žvalgybininkų teikiamą informaciją

Naujasis JAV lyderis Donaldas Trumpas aplaidžiai žiūri į žvalgybos pasitarimus, skelbia „The Washington Post“. Jis lankėsi tik dviejuose susitikimuose su žvalgybos analitikais, kurie turėtų naująjį prezidentą supažindinti su slapta informacija ir žvalgybos veikla.
Donaldas Trumpas dienraščio „The New York Times“ redakcijoje
Donaldas Trumpas dienraščio „The New York Times“ redakcijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Toks D.Trumpo aplaidumas stebina ekspertus, kurie jau svarsto, ar politinės patirties stokojantis nekilnojamojo turto magnatas atsakingai žiūri į savo pareigas.

D.Trumpo komandos atstovai paneigė kalbas, kad naujajam prezidentui neįdomi žvalgybos analitikų patirtis. Jų teigimu, respublikonas tiesiog per daug užimtas savo kabineto formavimo darbais.

Su žvalgybininkais jis susitiko kartą po pergalės rinkimuose ir dar kartą prieš išvykdamas į Floridą švęsti Padėkos dienos.

Tuo metu viceprezidentas Mike'as Pence'as dalyvavo visuose iki šiol vykusiuose žvalgybos susitikimuose ir įdėmiai nagrinėjo jam pateikiamas ataskaitas.

Rinkimų kampanijos metu D.Trumpas skeptiškai atsiliepė apie JAV žvalgybos darbą, teigdamas, jog ši neatlieka savo pareigų, o užsienio politikos sėkmės garantas bus jo susitarimai su kitais politiniais lyderiais.

Prieš pirmąjį susitikimą su žvalgybos analitikais D.Trumpas „Fox News“ eteryje išreiškė abejonę dėl šių veiklos svarbos.

„Ne tiek daug iš žmonių, kurie dirbo mūsų šaliai“, – kalbėjo jis, aiškindamas, ko tikisi iš jam pateikiamų žvalgybos ataskaitų. „Pažiūrėkite, kas nutiko per paskutiniuosius dešimt metų. Tai buvo katastrofiška“, – vertindamas žvalgybininkų veiklą sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas