Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Donaldas Trumpas paragino neįsileisti musulmonų į JAV

Populiarumą vis dar išlaikantis pretendentas į respublikonų kandidato į JAV prezidentus nominaciją Donaldas Trumpas paragino neįsileisti musulmonų į JAV.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/AP nuotr.

Kaip skelbia portalas theguardian.com, D.Trumpas paragino „visiškai ir absoliučiai uždaryti“ šalies sienas musulmonams. Tokį pareiškimą jis padarė po San Bernardino teroristinio išpuolio. 

D.Trumpas teigė, kad tarp musulmonų visame pasaulyje amerikiečių atžvilgiu vyrauja tokia neapykanta, kad reikalinga duoti griežtą masišką atkirtį jiems. Esą sienas musulmonams uždaryti reikėtų iki tol, kol bus suvokta, kas vyksta.  

VIDEO: Donaldas Trumpas siūlo nebeįleisti į JAV musulmonų

„Kol mes galime apibrėžti ir suvokti šią problemą bei jos nešamas pavojingas grėsmes, mūsų šalies žmonės negali būti siaubingų išpuolių, įvykdytų tų, kurie tiki džihadu ir kurie neturi atsakomybės už žmogaus gyvenimą jausmo, aukomis“, – pareiškė D.Trumpas. 

D.Trumpo rinkimų kampanijos vadovas Corey Lewandowski teigė, kad D.Trumpo pasiūlymas neįsileisti musulmonų galiotų visiems, tarp jų musulmonams, siekiantiems gauti imigrantų vizas, taip pat turistams, norintiems patekti į šalį.

Kaip skelbia BBC, Baltieji Rūmai greitai sureagavo į šį D.Trumpo pareiškimą, sukritikuodami jo pareiškimą kaip „neamerikietišką“. Baltųjų Rūmų pranešime teigiama, kad jo pareiškimas prieštarauja JAV vertybėms ir nacionalinio saugumo interesams. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas