Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Donaldas Trumpas pokalbį su Xi Jinpingu apie prekybos konfliktą vadina produktyviu

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį pareiškė, kad „labai gerai“ telefonu aptarė su Kinijos lyderiu Xi Jinpingu besivystantį prekybos konfliktą tarp abiejų ekonominių milžinių.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

D.Trumpas sako produktyviai aptaręs su Kinijos lyderiu prekybos ginčą „Ką tik ilgai ir labai gerai pabendravau su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu. Aptarėme daug temų, ypač didelį dėmesį skirdami prekybai“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė D.Trumpas.

Jis pridūrė, jog „sklandžiai ruošiamasi“ deryboms dėl prekybos, ir kad „šiuo metu planuojami“ susitikimai šio mėnesio pabaigoje Buenos Airėse vyksiančio Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimo kuluaruose.

Baltųjų rūmų vadovas taip pat pažymėjo, kad „gerai aptarė“ su Xi Jinpingu Šiaurės Korėjos klausimą.

Tarp Vašingtono ir Pekino pastaruoju metu vis didėja konfrontacija, D.Trumpui agresyviai mėginant užbaigti, jo teigimu, jau daugelį metų trunkančią Kinijos nesąžiningą prekybos praktiką, tokią kaip nekontroliuojamos JAV intelektinės nuosavybės vagystės, priverstinis technologijų perdavimas ir patekimo į rinką kliūtys.

D.Trumpas šią vasarą įvedė muitus apytiksliai pusei iš Kinijos importuojamų prekių, o Pekinas panašius muitus paskelbė amerikietiškai produkcijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas