Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Donaldas Trumpas – turtingiausias žmogus, kada nors siekęs JAV prezidento posto

JAV verslo magnatas Donaldas Trumpas, siekiantis tapti respublikonų kandidatu į šalies prezidento postą, pateikė finansines deklaracijas federalinėms rinkimų priežiūros institucijoms, kuriuose savo asmeninį turtą įvertino 10 mlrd. dolerių (9,1 mlrd. eurų), o metines pajamas – daugiau 362 mln. dolerių (329 mln. eurų).
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

D.Trumpas savo užmojį užimti Baltuosius rūmus finansuoja daugiausia iš asmeninių lėšų. Jis jau pervedė savo rinkimų kampanijai 1,8 mln. dolerių (1,64 mln. eurų), rodo trečiadienį federalinėms institucijoms pateikti dokumentai.

Šio nekilnojamojo turto magnato kapitalas gali padėti išlaikyti svarbaus veikėjo statusą iki respublikonų pirminių rinkimų, nors partijos pareigūnai susirūpinę dėl jo kontroversiškų pareiškimų apie imigrantus, keliančius pasipiktinimą ispanakalbiams rinkėjams.

10 mlrd. dolerių kapitalą deklaravęs D.Trumpas, kuris, kaip teigia verslininkas, yra beveik 15 proc. didesnis negu praeitais metais, yra turtingiausias žmogus, kada nors siekęs tapti JAV prezidentu.

Jis daug turtingesnis už ankstesnius tai mėginusius padaryti magnatus, tokius kaip Rossas Perot, verslo paveldėtojus, tokius kaip Steve'as Forbesas, arba privačius investuotojus, tokiu kaip Mittas Romney, 2012 metais tapęs respublikonų kandidatu.

Be kitų šaltinių, D.Trumpo pajamas papildė 214 mln. dolerių, uždirbtų už televizijos NBC kurtą verslo talentų šou „Mokinys“ (The Apprentice), kurio buvo parodyta 14 sezonų. Tačiau NBC neseniai nutraukė ryšius su D.Trumpu po jo skandalingų pasisakymų apie meksikiečius imigrantus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas