Du įtariamieji dėl išpuolio prieš L.Volkovą paleisti už užstatą: įvardijo sumą

Lenkijos prokuratūra pranešė, kad spalio 11 d. Maksimilianas K. ir Igoris C., kurie buvo sulaikyti užpuolimo prieš Leonidą Volkovą byloje, buvo paleisti iš areštinės už užstatą ir pasižadėjimą neišvykti iš šalies. Apie vieną iš jų žiniasklaida anksčiau pranešė, kad jis yra kikboksininkas ir futbolo sirgalius.
Įtariamas Leonido Volkovo užpuolikas Maksimilianas
Įtariamas Leonido Volkovo užpuolikas Maksimilianas / „Instagram“ nuotr.

Prokuratūra nepriklausomam portalui „Agentstvo“ paaiškino, kad rugpjūčio 6 d. teismas pratęsė įtariamųjų suėmimą trims mėnesiams, tačiau po jų advokatų skundų persvarstė savo sprendimą ir spalio 9 d. sutiko juos paleisti už 50 000 zlotų (apie 11,6 tūkst. eurų) užstatą. Įtariamiesiems taip pat buvo uždrausta išvykti iš Lenkijos ir bendrauti su kitais įtariamaisiais.

15min montažas/Leonidas Volkovas ir Leonidas Nevzlinas
15min montažas/Leonidas Volkovas ir Leonidas Nevzlinas

Po dviejų dienų, spalio 11 d., užstatas buvo sumokėtas ir abu įtariamieji paleisti. Prokuratūra negalėjo apskųsti teismo sprendimo.

Lenkų laikraštis „Wyborcza“ balandžio mėn. rašė apie Maksimilianą K. Pasak leidinio, jis dalyvavo MMA kovose ir atstovavo Varšuvos futbolo komandos „Legia“ sirgalių kovos klubui.

Neseniai naujienų „Reuters“ pranešė, kad įtariamieji gali būti paleisti už užstatą, jei jis bus sumokėtas iki spalio 16 d. Straipsnyje taip pat buvo paminėta, kad dar birželio mėnesį Lenkijos teismas nusprendė, kad vyrai nebus išduoti Lietuvai, nes Lenkijoje prieš juos vyksta „didesni teisiniai procesai“.

15min primena, kad kovo 12 d. vakare Vilniuje prie savo namų buvo užpultas Leonidas Volkovas. Pasak paties opozicionieriaus, jam buvo išdaužtas automobilio langas ir mėsos muštuku kelis kartus smogta į koją, dėl to lūžo koja. Balandžio pabaigoje dėl pasikėsinimo nužudyti buvo sulaikyti du Lenkijos piliečiai ir vienas Baltarusijos pilietis. Iki rugsėjo mėn. sulaikytųjų užpuolimo byloje padaugėjo iki aštuonių.

Tarp sulaikytųjų buvo ir rusų teisininkas Anatolijus Blinovas. Jis buvo sulaikytas dėl kaltinimų išpuolio organizavimu kitą dieną po to, kai buvo paskelbtas Kovos su korupcija fondo (FBK) tyrimas dėl L.Volkovo bylos. A.Navalno bendrininkai paskelbė Leonido Nevzlino ir A.Blinovo susirašinėjimą, kuriame jie aptarė išpuolių prieš A.Volkovą, Ivaną Ždanovą ir ekonomisto Maksimo Mironovo žmoną Aleksandrą Petračkovą detales.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas