Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Du mėnesius smukusi pramonės gamyba JAV liepą vėl ėmė didėti

Du mėnesius iš eilės mažėjusi pramonės gamyba Jungtinėse Valstijose liepą gerokai padidėjo, visų pirma dėl šoktelėjusios automobilių gamybos, parodė Federalinio rezervo sistemos (FRS) paskelbti duomenys.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.
Temos: 1 Pramonė

Nors atsigavimas yra teigiama žinia gamintojams, apdirbamosios pramonės gamybos indeksas liepą buvo mažesnis negu tuo pat mėnesiu pernai.

Bendra pramonės gamyba liepos mėnesį padidėjo 1 proc., o vien variklinių transporto priemonių ir jų dalių gamyba išaugo 5,2 proc., rašoma FRS paskelbtame pranešime.

Pramonės gamybos prieaugis praėjusį mėnesį buvo gerokai didesnis negu prognozavo portalo „MarketWatch“ apklausti ekonomistai, kurie tikėjosi vidutiniškai 0,3 proc. augimo.

Ir gegužę, ir birželį pramonės gamyba JAV mažėjo.

Apdirbamosios pramonės gamyba liepą padidėjo 0,5 proc., tačiau gamyba, neįskaitant variklinių transporto priemonių, paaugo tik 0,1 procento.

Dėl „labai aukštos oro temperatūros“ ir padidėjusio oro kondicionierių naudojimo praėjusį mėnesį taip pat išaugo energijos paklausa, pranešė FRS.

JAV centrinis bankas svarsto galimybę kitą mėnesį dar kartą padidinti bazinę palūkanų normą, kad sumažėtų tikslinį lygį viršijanti infliacija.

Tačiau daugelis analitikų ir ateities sandorių rinkos dalyvių šiuo metu įžvelgia didelę tikimybę, kad FRS kitą mėnesį nekeis palūkanų normų, jei dabartinės tendencijos vyraus ir toliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas