Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dubajuje britui gresia kalėjimas, nes bare netyčia palietė vyro klubą

Elektrikas iš Škotijos Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE) gali būti nuteistas trejiems metams kalėjimo po to, kai bare prilaikė kitą vyrą, kad šis neišpiltų gėrimų, teigia jo atstovai.
Dubajus, Jungtiniai Arabų Emyratai
Dubajus, Jungtiniai Arabų Emyratai / 123RF.com nuotr.

Grupė „Detained in Dubai“ („Sulaikyti Dubajuje“) paskelbė, kad Jamie Harronas iš Stirlingo buvo sulaikytas dėl nepadoraus elgesio viešoje vietoje, nes bare palietė vyro klubą, naujienų agentūros AP informaciją cituoja „The Independent“.

J.Harronas jau tris mėnesius negali išvykti iš JAE, dėl to neteko darbo, o teisinės išlaidos jam jau yra kainavusios daugiau nei 30 tūkst. svarų sterlingų (33,5 tūkst. eurų).

„Detained in Dubai“ grupės vadovė Radha Stirling teigė, kad „tai – dar vienas pavyzdys, kaip lengvai turistai Dubajuje gali būti sulaikomi ir įkalinami bei kokios ištęstos ir netvarkingos čia teisinės procedūros“.

27-erių elektrikas teigia, kad jis rankoje laikė gėrimą ir ėjo per žmonių pilną barą. Priešais save jis buvo ištiesęs kitą ranką, kad neišpiltų gėrimo nei ant savęs, nei ant kitų.

Taip eidamas jis prilietė vieno vyro klubą, mėgindamas išvengti susidūrimo.

Organizacijos teigimu, šis vyras pyktį išreiškė tik tuomet, kai škotas su draugu jau sėdėjo prie staliuko. Policija į barą atvyko po 20–30 minučių ir iškart sulaikė J.Harroną.

Jam pateikti du kaltinimai – dėl alkoholio vartojimo ir dėl nepadoraus elgesio viešoje vietoje.

Teigiama, kad penkias dienas jis buvo uždarytas areštinėje, tuomet už užstatą paleistas, tačiau jo pasas konfiskuotas.

Organizacijos atstovės teigimu, J.Harronas tikėjosi stoti prieš teismą sekmadienį, tačiau teismas pakeitė posėdžio datą, bet apie tai neinformavo nei jo, nei jo advokato. Tuomet už nepasirodymą teisme jam buvo skirta ir dar 30 dienų įkalinimo bausmė.

Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministerija PA informavo, kad palaiko ryšį su britu, kuris liepos mėnesį sulaikytas Dubajuje ir teikia jam pagalbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas