Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Duomenis peržiūrėjusi Ispanija padidino savo COVID-19 aukų skaičių dar daugiau nei 1 000

Ispanija, pirmąkart per beveik dvi savaites atnaujinusi COVID-19 aukų statistiką, šį skaičių padidino dar daugiau nei tūkstančiu, pareigūnams peržiūrėjus susikaupusius nenuoseklius duomenis.
Ispanija per pandemiją
Ispanija per pandemiją / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Iki penktadienio nuo koronavirusinės infekcijos mirė mažiausiai 28 313 žmonių, pranešė sveikatos apsaugos pareigūnai. Madridas birželio 7-ąją liovėsi reguliariai skelbti atnaujinamus duomenis apie epidemijos dinamiką, kai aukų skaičius išaugo iki 27 136.

Nuo protrūkio pradžios šalyje taip pat patvirtinta daugiau nei 244 tūkst. užsikrėtimo atvejų, nors oficialaus imunizacijos tyrimo duomenys rodo, kad virusu iš viso galėjo užsikrėsti apie 5 proc. gyventojų, kurių šalis turi iš viso 47 milijono.

Ispanijos sveikatos apsaugos ministras pareiškė, kad per pastarąsias šešias savaites – nuo to laiko, kai Ispanija pradėjo švelninti visuotinį karantiną – buvo nustatyti 34 infekcijos židiniai. Apie 1 000 užsikrėtimo atvejų buvo užfiksuota skerdyklose, slaugos namuose ir ligoninėse, taip pat tarp migrantų darbininkų ir vakarėlių dalyvių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas