Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dviem rusų snaiperiams – kaltinimai dėl mergaičių ir moterų žaginimų

Ukrainos generalinė prokuratūra išsiuntė teismui kaltinamąjį aktą dviem neįvardytiems Rusijos snaiperiams, kurie, tyrimo duomenimis, per Kyjivo srities okupaciją 2022 m. kovo mėn. įvykdė seriją moterų ir nepilnamečių mergaičių išprievartavimų, skelbia BBC.
Ukrainiečiai apšaudo rusų pozicijas prie Bachmuto
Ukrainiečiai apšaudo rusų pozicijas prie Bachmuto / „AFP“/„Scanpix“

Byla bus nagrinėjama in absentia, t. y. už akių, sakoma Generalinės prokuratūros pranešime. Kaltinamųjų vardai ir pavardės neįvardijami, kaip ir jiems inkriminuojamų nusikaltimų vieta, tačiau pažymima, kad tuo metu jie tarnavo 15-ojoje atskirojoje gvardijos motorizuotojoje šaulių brigadoje (V. Putinas po aprašytų 2022 m. gegužės mėn. įvykių jai suteikė garbingą „gvardijos“ vardą).

Taip pat nurodytas jų amžius: 28 ir 31 metai.

Žiaurumų serija prasidėjo, kai rusų kariai įsiveržė į jaunos šeimos namus ir vyro akivaizdoje išprievartavo moterį, o vienas iš jų išprievartavo ketverių metų dukrą. Tada jie įsiveržė į kitą namą ir išprievartavo nėščią moterį ir jos nepilnametę dukrą.

Vėliau tą pačią dieną jie bandė išprievartauti dar vieną moterį, bet ji pasipriešino. Tada jie nuėjo į kaimyninį namą, užrakino šeimos narius jų kambariuose ir paeiliui išprievartavo dar vieną moterį ir jos nepilnametę dukrą. Iš viso, prokurorų nuomone, nuo jų veiksmų nukentėjo 12 žmonių.

Nuo 2022 m. vasario 24 d. Generalinė prokuratūra užregistravo 235 su konfliktu susijusio seksualinio smurto atvejus. Šios kategorijos nusikaltimai užfiksuoti visuose devyniuose regionuose, kuriuose dislokuoti Rusijos kariai.

Nuo Rusijos kariškių nukentėjo 150 moterų ir 85 vyrai. 13 aukų buvo nepilnamečiai (12 mergaičių ir vienas berniukas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne