Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 30 /18:23

E. Macronas: Europa turi remti Ukrainą ilgalaikėje perspektyvoje

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) antradienį paragino Europos šalis remti Ukrainą ilgalaikėje perspektyvoje ir pasiruošti tam atvejui, jei Vašingtonas nuspręstų nutraukti paramą karo draskomai šaliai.
LUDOVIC MARIN / AFP
LUDOVIC MARIN / AFP

Nuo plataus masto Rusijos invazijos pradžios 2022 metų vasarį Ukrainai buvo išsiųsta dešimtys milijardų dolerių vertės JAV pagalbos, tačiau respublikonai, manevruodami vidaus politikos klausimais, visų pirma migracijos, blokuoja tolesnį JAV lėšų ir ginklų skyrimą Ukrainai.

„Turime organizuotis taip, kad jei Jungtinės Valstijos priimtų suverenų sprendimą nutraukti arba sumažinti šią pagalbą, tai neturėtų jokio poveikio vietoje“, – sakė jis žurnalistams Stokholme kartu su Švedijos ministru pirmininku Ulfu Kristerssonu (Ulfu Kristersonu).

„Mes, europiečiai, turime toliau remti Ukrainos žmones“, – sakė E. Macronas, pabrėždamas, kad Ukraina yra Europos šalis.

„Tai visų pirma mūsų problema, – pridūrė jis. – Turime strateginį tikslą: Rusija negali laimėti.“

Prancūzijos prezidentas vasarį ketina dar kartą apsilankyti Ukrainos sostinėje.

Be to, Prancūzija rengia naują dvišalį saugumo susitarimą su Ukraina, panašų į Kyjivo ir Londono sudarytąjį. Jis bus pristatytas per E. Macrono kelionę į Kyjivą kitą mėnesį.

Anksčiau šį mėnesį E. Macronas paragino Prancūzijos gynybos gamintojus skatinti gamybą ir inovacijas, Europai stengiantis padidinti ginklų tiekimą Ukrainai paremti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito