Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E. Macronas ragina kurti mažiau reguliuojamą Europą

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) trečiadienį pareiškė, kad Europai reikia „protingesnės“ ir mažiau reguliuojamos pramonės ir energetikos politikos.
TT NEWS AGENCY / via REUTERS
TT NEWS AGENCY / via REUTERS

Antrąją valstybinio vizito Švedijoje dieną E. Macronas prancūzų ir vietos verslo lyderiams sakė, kad dėl pernelyg didelio reguliavimo Europa atsidūrė nepalankioje padėtyje Jungtinių Valstijų ir Kinijos atžvilgiu.

„Mums reikia protingesnės Europos pramonės politikos“, – teigė jis.

„Mums reikia daugiau investicijų, daugiau bendrosios rinkos ir mažiau reguliavimo“, – pridūrė E. Macronas, perspėdamas, kad Europa gali atsilikti nuo savo pagrindinių prekybos varžovių.

Jis paragino daugiau investuoti į tokius svarbius sektorius kaip gynyba, kosmosas, dirbtinis intelektas ir aplinkos technologijos.

Visų pirma, Europa turi paspartinti mažai anglies dioksido į aplinką išskiriančios energijos plėtrą, teigė jis.

„Europa turi nustoti reguliuoti vandenilio ir kitų elektros šaltinių naudojimą“, – kalbėjo E. Macronas.

Prancūzijos prezidentas antradienį paragino kitus Europos lyderius artimiausiais mėnesiais priimti drąsius ir novatoriškus sprendimus, kad būtų paspartinta ir padidinta pagalba Ukrainai.

Vizito metu Paryžius ir Stokholmas pasirašė partnerystės sutartis, kuriomis siekiama plėsti bendradarbiavimą branduolinės energetikos, gynybos ir miškininkystės sektoriuose.

Anot E. Macrono komandos, siekiama, kad Prancūzija ir Švedija taptų Europos inovacijų lyderėmis „sprendžiant ekologinio ir skaitmeninės pertvarkos iššūkius“.

E. Macronas apsilankė universitetiniame mieste Lunde statomame Europos neutronų šaltinyje (European Spallation Source, ESS), moderniame atominių tyrimų centre, kurį finansuoja 13 Europos šalių, įskaitant Prancūziją.

Lunde E. Macronas taip pat keisis patirtimi su studentais ir su karaliumi Carlą XVI Gustafą (Karlą XVI Gustafą) lankysis energetikos technologijų įmonėje „Alfa Laval“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito