Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

E.Macronas sako penktadienį telefonu kalbėsiantis su V.Putinu dėl Ukrainos

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas antradienį sakė, kad vėliau šią savaitę surengs derybas su Rusijos lyderiu Vladimiru Putinu dėl Ukrainos, ir tvirtino, kad dialogas su Maskva yra reikalingas.
Emmanuelis Macronas
Emmanuelis Macronas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Penktadienį ryte surengsiu derybas telefonu su [Rusijos] prezidentu“, – sakė E.Macronas, šalia stovint Vokietijos kancleriui Olafui Scholzui.

„Tai būtina norint aptarti esamą situaciją, susidaryti aiškesnį vaizdą. Tai bus dialogas išsiaiškinimui“, – pridūrė E.Macronas.

E.Macronas antradienį perspėjo, kad Rusija patirs sunkių pasekmių, jei užpuls Ukrainą, ir tvirtino, kad Paryžius ir Berlynas vieningai akcentuoja deeskalavimo būtinybę.

„Jei bus ataka, bus atsakomieji veiksmai ir kaina [Rusijai] bus labai didelė“, – sakė E.Macronas.

Rusija prie sienos su Ukraina yra sutelkusi dešimtis tūkstančių karių, daug tankų, kitų kovos mašinų, artilerijos ir raketų sistemų. Vakarai kaltina rengiantis galimai invazijai į provakarietišką savo kaimynę. Pati Maskva neigia turinti tokių planų.

Dėl šių manevrų Vašingtonas ir Europa paskelbė griežtų perspėjimų Maskvai, bet intensyvios diplomatinės pastangos kol kas neatnešė aiškių rezultatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas