Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

E.Macrono iškeltas pigios darbo jėgos klausimas skaldo Vidurio Europą

Prancūzijos vadovas, tęsdamas pirmąją kelionę po Vidurio Europą, Varnoje su Bulgarijos prezidentu ir premjeru tarsis dėl pigios darbo jėgos judėjimo.
Emmanuelio Macrono inauguracija
E.Macrono iškeltas pigios darbo jėgos klausimas skaldo Vidurio Europą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Išvakarėse Bukarešte Emmanuelis Macronas pareiškė jau užsitikrinęs, kad Europos Sąjungos Taryboje pakaks balsų dar šiemet sugriežtinti taisykles dėl komandiruotųjų darbuotojų.

Rumunijos prezidentas nenoromis tam pritarė, kai E.Macronas sutiko, kad Rumunijai pagaliau būtų leista prisijungti prie Šengeno erdvės.

Prancūzija piktinasi, kad komandiruotieji darbuotojai, nors tesudaro vieną procentą Bendrijos darbo jėgos, svetur dirba už minimalią algą, o mokesčius moka tėvynėje. Šis klausimas suskaldė Europos Sąjungą: Vakaruose tvyro pasipiktinimas dėl pigių atvykusių darbininkų, o rytiečiai nenori būti diskriminuojami.

E.Macronas perspėjo, kad nevykdydama reformų Bendrija žlugs. Prieš tai jis užsitikrino Slovakijos ir Čekijos paramą griežtinant taisykles. Tuo metu Lenkija ir Vengrija griežtai prieš, ir E.Macronas ten nė nevyksta. Varšuva pakartojo, kad laikysis iki galo.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Beata Szydlo
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Beata Szydlo

„Ginsime savo poziciją iki pabaigos, nes tai pozicija, atitinkanti Lenkijos darbininkų interesus. Mano, kaip Lenkijos vyriausybės ministrės pirmininkės, pareiga – pateikti poziciją, ginančią Lenkijos ir jos darbininkų interesus. Kaip visada nutinka, ieškome kompromiso, ir šis procesas dabar kaip tik ir vyksta“, – sakė Lenkijos ministrė pirmininkė Beata Szydlo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas