Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Egipte sugriuvus daugiabučiui, žuvo mažiausiai 9 žmonės

Egipto sostinėje pirmadienį sugriuvus daugiabučiui, žuvo mažiausiai devyni žmonės, pranešė valstybinė žiniasklaida, gelbėtojams įvykio vietoje naršant griuvėsius.
Kaire sugriuvęs pastatas
Kaire sugriuvęs pastatas / „DPA“/„Picture-Alliance“/„Scanpix“

Pastatų griūtys šioje Šiaurės Afrikos šalyje yra dažnas reiškinys – lūšnynuose, skurdžiuose miestų rajonuose ir kaimo vietovėse plačiai paplitusi nekokybiška statyba ir nepakankama pastatų priežiūra.

Valstybinė naujienų agentūra MENA pranešė, kad gelbėtojai iš penkių aukštų pastato griuvėsių kiek daugiau nei 3 km nuo Kairo centro nutolusiame Hadek al Kubos rajone ištraukė mažiausiai devynis kūnus.

Taip pat buvo rasti ir į ligoninę nugabenti keturi išgyvenusieji, o valdžios institucijos evakavo kaimyninį daugiabutį, nurodė agentūra.

Egipto socialinio solidarumo ministerija pareiškė, kad devynių per nelaimę žuvusių žmonių šeimoms skirs 60 000 Egipto svarų Ministerija taip pat sakė, kad suteiks pagalbą sužeistiesiems ir stebi, kokia žala padaryta netoliese esantiems objektams.

Policijos pajėgos aptvėrė teritoriją, gelbėtojų komandoms naršant griuvėsius ieškant daugiau išgyvenusiųjų, teigiama vietos pranešimuose.

Neaišku, kas lėmė pastato griūtį.

Pastaraisiais metais, po dešimtmečius vyravusio atsainumo, Egipto vyriausybė bando kovoti su nelegaliomis statybomis. Valdžios institucijos taip pat stato naujus miestus ir kvartalus, kad juose galėtų apsigyventi rizikos zonose gyvenantys žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas