Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 16

Ekologija pastumta šalin – Vokietijai vėl reikia anglies

Ištisus mėnesius užkietėję aplinkosaugos aktyvistai šiame mažame ūkininkų kaimelyje Vakarų Vokietijoje stovyklavo laukuose ir sėdėjo įsilipę į medžius, tikėdamiesi, kad prie jų prisijungs daugiau bendraminčių iš visos šalies ir jie padės sustabdyti netoliese esančios atviros anglies kasyklos, grasinusios praryti kaimą ir jo ūkius, plėtrą.
Anglies kasykla Vokietijoje
Anglies kasykla Vokietijoje / „The New York Times“/INGMAR NOTLING nuotr.

Jie turėjo pagrindo optimizmui. Vos prieš metus dvejus masiniai protestai paskatino Vokietijos vyriausybę įsikišti ir išgelbėti seną mišką nuo anglies kasyklos plėtros.

O Žaliųjų partija praėjusiais metais pasižymėjo geriausiu visų laikų pasirodymu rinkimuose – tai buvo požymis, kad kova su klimato kaita didžiausioje Europos ekonomikoje tapo politiniu klausimu.

„Jei į gatvę išeitų penkiasdešimt tūkstančių žmonių, politikai turėtų ką nors daryti“, – sakė 58 metų Eckardtas Heukampas, paskutinis Liucerate likęs ūkininkas, kuris kai kuriuos protestuotojus įkurdino savo namuose. Kiti susirentė namelius medžiuose, pasistatė palapines ar įsikėlė į apleistus kaimo namus.

Tačiau tikėtasis protestuotojų antplūdis taip ir neįvyko, o praėjusią savaitę vyriausybė iš esmės užantspaudavo Liucerato likimą, paskelbdama, kad RWE, didžiausiai Vokietijos energetikos bendrovei, reikia po kaimu esančios anglies, kad kompensuotų anksčiau iš Rusijos tekėjusių dujų trūkumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito