Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 27

Ekspertai apie naują kontrpuolimo etapą: „Tai – didžiojo plano dalis“

Pastaruoju metu Vakarų žiniasklaidoje sklandė nuogąstavimai dėl lėtesnės nei tikėtasi Ukrainos kontrpuolimo eigos. Tą pripažino ir pats Ukrainos vadovas Volodymyras Zelenskis. Tačiau Kyjivo ginkluotųjų pajėgų operacija nėra aklavietėje. Trečiadienį Rusijos pareigūnai pranešė apie didelį ukrainiečių puolimą Zaporižios srityje, į pietus nuo Orichivo, kas paskatino karo Ukrainoje stebėtojus ir žinovus spėlioti apie prasidėjusį naują kontrpuolimo etapą. Atsargos pulkininkas, buvęs Lietuvos karinės žvalgybos vadas Gintaras Bagdonas 15min tvirtino, kad šį proveržį fronte reikėtų vertinti platesnėje įvykių perspektyvoje.

Ketvirtadienį paskelbtame leidinio „The New York Times“ straipsnyje, remiantis tapatybės nenorėjusių atskleisti pareigūnų tvirtinimais, rašoma, jog Ukrainos vadovybė informavo Vašingtoną apie naują gynybos pajėgų kontrpuolimo etapą.

Pažymėta, kad Ukrainos pareigūnai savo kolegoms Jungtinėse Valstijose pranešė, jog sustiprintos ukrainiečių grupės bandys prasiveržti į pietus per Rusijos minų laukus ir kitus įtvirtinimus į Tokmako miestą, o jei pavyks – į Melitopolį.

Jų tikslas – nutraukti vadinamąjį sausumos tiltą tarp Rusijos okupuotų Ukrainos teritorijų ir Krymo pusiasalio arba bent jau pasistūmėti pakankamai toli, kad strategiškai svarbus pusiasalis atsidurtų Ukrainos artilerijos taikiklyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas