Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 30

Ekspertai: dronų ataka pieš Maskvą parodė, kas iš tiesų vyksta Kremliuje

Antradienio rytą Maskvoje pasigirdo sprogimai. Buvo pranešta, kad į pastatus Rusijos sostinėje ir Maskvos srityje atsitrenkė dronai. Rusijos žiniasklaida paskelbė, kad atakoje dalyvavo 32 dronai, iš kurių 19, kaip teigiama, buvo numušti, o trys pataikė į gyvenamuosius pastatus. Kiti arba nukrito, arba buvo perimti. Tuo pat metu Rusijos gynybos ministerija pranešė tik apie aštuonis dronus. Vėliau paaiškėjo, kad dronai buvo nutaikyti į elitinius rajonus, kur gyvena Rusijos valdžios atstovai arba jų šeimos. Politikos ir karybos ekspertai 15min pakomentavo, kas galėjo surengti šią ataką ir kokios bus jos pasekmės.
Dronų ataka prieš Maskvą
Dronų ataka prieš Maskvą / AFP/ „Scanpix“ nuotr.

Antradienio rytą surengtos dronų atakos prieš Maskvą ir regioną epicentre buvo Rusijos prezidento Vladimiro Putino elito valdos. Bepiločiai nukrito netoli paties V.Putino rezidencijos, taip pat netoli Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu namų.

Tačiau Rusijos federaliniai televizijos kanalai beveik nieko nekalba apie didžiausią dronų ataką prieš Maskvą ir sritį nuo Rusijos karo prieš Ukrainą pradžios.

„Tikriausiai tai buvo psichologinė ataka, be to, prieš Putino elito gyvenamas vietas. Maskvoje tai prestižiniai pietvakarių rajonai. Priemiestyje – tai Rubliovkos plentas ir jo apylinkės, kur gyvena Putino bičiuliai: oligarchai ir valdininkai“, – rašė Rusijos žiniasklaida.

Maskva suskubo dėl surengtos atakos apkaltinti Kyjivą ir net pavadino tai „teroristiniu išpuoliu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas