Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 16

Ekspertai įvertino Rusijos kontrpuolimą Kursko srityje: tai gali tapti pražūtingu magnetu rusų kariams

Praėjusią savaitę Rusija paskelbė, kad Kursko srityje, į kurią prieš mėnesį beveik nesutikusios galingo pasipriešinimo įžengė Ukrainos ginkluotosios pajėgos. Suprantama, kad operacija gali trukti ilgiau nei mėnesį, nes į kontrpuolimą mestų karių nepakaks. Nors, pasak britų leidinio „Financial Times“, šiuo metu Rusijos kovotojų Kursko srityje yra yra maždaug keturis kartus daugiau nei Ukrainos karių.
Ukraina amerikietiškomis bombomis smogė rusams Kursko srityje
Ukraina amerikietiškomis bombomis smogė rusams Kursko srityje / Kadras iš vaizdo įrašo

Tačiau, pasirodžius pranešimams apie rusų pradėtą kontrpuolimą, Ukrainos prezidentas pažymėjo, kad visa tai – nuo pradžių buvo pradėtos operacijos Rusijos teritorijoje dalis.

Pasak analitikų, Ukrainos pajėgų sėkmė nuo šiol priklausys nuo nuostolių, kuriuos jos patirs gindamos užimtą teritoriją. V.Zelenskis jau anksčiau leido suprasti, kad Ukraina ketina ją pasilikti, kad galėtų panaudoti kaip kozirį galimose derybose.

Tai reiškia, kad Kyjivo pajėgos yra prisiėmusios „ilgalaikį įsipareigojimą“, įvertino karybos ekspertas Robas Lee, Užsienio politikos tyrimų instituto vyresnysis bendradarbis. Nuomonę patvirtino ir Rusijos karinei vadovybei artimas asmuo. Jo teigimu, „ukrainiečiai nustojo gabenti naujus rezervus [į Kursko sritį], ėmė mažiau judėti [per ją] ir vietoj to dabar įsitvirtina“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas