Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 08

Ekspertas apie smūgius Rusijos teritorijai: iki šiol buvo žaidžiama pagal jų taisykles

Dar ne taip ir seniai atrodė, kad Ukrainos smūgiai Rusijos teritorijai yra sunkiai įsivaizduojama perspektyva, tačiau bepiločių orlaivių smūgiai tampa vis dažnesniu galvos skausmu Maskvai, o padrąsėjęs Kyjivas perspėja, kad jų bus dar daugiau. Žiniasklaidos grupės CNN žurnalistų kalbinti karybos ekspertai pažymėjo, jog kare nebėra žaidžiama pagal Rusijos taisykles.
Policijos pajėgos prie Raudonosios aikštės Maskvoje
Policijos pajėgos prie Raudonosios aikštės Maskvoje / „AP“/„Scanpix“

Pastarosiomis savaitėmis Maskva gavo progą bent iš dalies pajusti ukrainiečių išgyvenamą siaubą, kai naktį iš lovos išverčia sprogimų garsai. Ukrainos pajėgos smogė pastatams Maskvos centre ir padarė ne tiek materialios žalos, kiek pasėjo baimę tarp Maskvos gyventojų, priversdamos suvokti, kad karas, pasak Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio, „pamažu grįžta“ į Rusiją.

Tai įvyko po dviejų panašių bandymų surengti išpuolius, apie kuriuos Rusijos pareigūnai pranešė liepos pradžioje, ir po daugybės tokių incidentų birželio mėnesį. Gegužės mėn. per dronų ataką virš Kremliaus buvo užfiksuoti sprogimų danguje virš Rusijos valdžios būstinės vaizdai.

Penktadienį Ukrainos gynėjai bepiločiais jūriniais dronais nusitaikė į didelį Rusijos uostą, esantį už kelių šimtų kilometrų nuo Ukrainos kontroliuojamos teritorijos ir smogė karo laivui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas