Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ekspertas paaiškino, kodėl Ukraina nesprogdina tilto į Krymą

Yra tam tikrų priežasčių, dėl kurių neteisėtai pastatytas Kerčės tiltas į Krymą dar nenugriautas. Tai „Radio NV“ eteryje sakė analitikas, aviacijos ekspertas Konstantynas Krivolapas. Ekspertas pažymėjo, kad Kerčės tiltas niekada nepamirštamas.
Degantis Krymo tiltas
Degantis Krymo tiltas / Kadras iš vaizdo įrašo

„Dabar vėl buvo smūgiai keltams. Man susidaro įspūdis, kad mūsų GUR pareigūnai arba Saugumo tarnyba žaidžia katę ir pelę su rusais. Jie jiems rodo: tiltas nesugadintas, galite bėgti. Jie pataiko į perkėlą. Jie sunaikina priešlėktuvinę gynybą aplink šį tiltą... Jie viską sunaikina ir palieka šį tiltą. Jie palieka tokį kelią. Jūs galite bėgti, varykit“, – pabrėžė K.Krivolapas.

Jis pažymėjo, kad anksčiau buvo pranešimų, jog Kryme liko 10 000 rusų karių.

„Yra likęs aptarnaujantis personalas. Liko tie, kurie paleidžia „Shahed“, tie, kurie dirba su raketiniais taktiniais kompleksais, su pakrančių taktiniais kompleksais. Liko keli, kurie aprūpina radijo įranga ir ryšiais, kurie saugo kai kuriuos sandėlius, bet tikrai ne 10 tūkstančių“, – sakė analitikas.

Kartu jis išreiškė nuomonę, kada tiksliai šis tiltas bus sunaikintas.

„Ir žinant, kad Krymo tiltas gali būti sunaikintas tuo metu, kai bus priimtas ne karinis sprendimas – kariniai sprendimai yra visi, bet kai bus priimtas tikrasis karinis-politinis sprendimas: laikas jį sunaikinti ar ne.... Jis bus sunaikintas. Dėl to nėra jokių abejonių. Jo nebegalima apsaugoti. Paprasčiausiai nėra kuo jį apsaugoti“, – pabrėžė K.Krivolapas.

Į atsargą išėjęs JAV karinio jūrų laivyno admirolas Markas Montgomery mano, kad Krymo tiltas yra strategiškai svarbus ir simbolizuoja, kad Rusija primeta savo valią okupuotam Krymui. Jis taip pat turi taktinę vertę, nes per jį vyksta tam tikra logistika.

Pasak jo, šis tiltas yra teisėtas karinis taikinys. Visgi Ukraina turi ribotą skaičių tolimojo nuotolio raketų ATACAMS ar kitų sistemų.

„Tai teisėtas karinis taikinys. Ir kadangi ukrainiečiai turi ginklų, reikalingų smūgiui, jie tikriausiai turėtų apie tai pagalvoti. Tačiau jie taip pat turėtų pasverti, kur dar galėtų panaudoti tuos ginklus, nes Ukraina turi ribotą skaičių tolimojo nuotolio raketų ATACAMS ar kitų sistemų“, – komentavo JAV admirolas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas