Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Elonas Muskas – jį kritikavusiems reklamos užsakovams: užsi...iskite

Milijardierius Elonas Muskas trečiadienį ugningame interviu reklamuotojams, kurie pasitraukė iš jo socialinės žiniasklaidos platformos X dėl antisemitinio turinio, pasakė: „Užsi...iskite“.
Milijardierius Elonas Muskas
Milijardierius Elonas Muskas / „AFP“/„Scanpix“

Jo keiksmažodžiais apipintos pastabos nuskambėjo po to, kai „New York Times“ interviu „DealBook Summit“ metu jis atgailavo, skelbia „Reuters“. E.Muskas ne kartą pakartojo, kad gailisi lapkričio 15 d. paskelbęs žinutę, kurioje pritarė antižydiškam pranešimui.

VIDEO: E.Muskas iškeikė jį kritikavusius reklamdavius

Nuo tada, kai pritarė vartotojui, kuris melagingai teigė, kad žydai kursto neapykantą baltaodžiams, E.Muskas sulaukė kritikos lavinos. Savo pranešime E.Muskas teigė, kad naudotojas, kuris rėmėsi „Didžiojo pakeitimo“ sąmokslo teorija, kalbėjo „tikrąją tiesą“.

Trečiadienį E.Muskas pareiškė, kad „įteikė užtaisytą pistoletą“ ir kritikams, ir antisemitams, o savo žinutę pavadino bene blogiausia per visą savo žinučių socialiniame tinkle istoriją, kurioje buvo daug „kvailų“ pranešimų.

E.Musko komentarai sukėlė spaudimą visam socialiniam tinklui X, įskaitant vykdomąją direktorę Lindą Yaccarino. Vadovė sakė „Reuters“, kad ji liks dirbti bendrovėje.

Vėlai trečiadienį X pranešime L.Yaccarino teigė, kad E.Muskas atsiprašė ir „aiškiai išdėstė savo požiūrį į mūsų poziciją“.

Sakė nenorįs pasiduoti šantažui

Stopkadras/Elonas Muskas
Stopkadras/Elonas Muskas

„Teslos“ generalinis direktorius pasipiktino mintimi, kad jis yra antisemitas, ir pareiškė, kad reklamuotojai, palikę X, anksčiau žinomą kaip „Twitter“, neturėtų galvoti, kad gali jį šantažuoti.

„Jei kas nors bandys mane šantažuoti reklama, šantažuoti pinigais? Užsi...iskite“, – sakė jis.

„Eikite. Užsi...iskite. Ar tai aišku? Tikiuosi, kad taip. Ei, Bobai, jei esi auditorijoje“, – pridūrė jis, akivaizdžiai turėdamas omenyje Robertą Igerį, „Walt Disney“ vadovą, kuris nutraukė reklamos užsakymus. R.Igeris anksčiau kalbėjo renginyje ir sakė, kad „Disney“ jaučia, jog po E.Musko žingsnio bendradarbiavimas su X „nebuvo mums teigiamas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius