Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Emmanuelį Macroną parėmė buvęs JAV prezidentas Barackas Obama

Kai pernai JAV prezidento pareigas dar ėjęs Barackas Obama paragino britus per referendumą balsuoti už pasilikimą ES, tai nepadėjo. Galbūt padės dabar – jis parėmė nepriklausomo centristo Emmanuelio Macrono kandidatūrą Prancūzijos prezidento rinkimuose, rašo „The Guardian“.
Barackas Obama
Barackas Obama / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

B.Obama trumpame vaizdo įraše pareiškė savo nuomonę apie sekmadienį vyksiantį Prancūzijos prezidento rinkimų antrąjį turą. Jis parėmė E.Macroną ir pareiškė, kad „Prancūzijos sėkmė rūpi visam pasauliui“.

E.Macronui prognozuojama gana lengva pergalė prieš kraštutinių dešiniųjų atstovę Marine Le Pen. Jo persvara apklausose siekia 20 proc. punktų.

O B.Obama pareikšti paramą E.Macronui teigė nusprendęs todėl, kad mano, jog šie rinkimai labai svarbūs.

„Neplanuoju reikšti nuomonės apie rinkimus, nes pats nebesiekiu jokių postų. Tačiau rinkimai Prancūzijoje labai svarbūs Prancūzijos ateičiai ir vertybėms, kurias taip gerbiame. Jis (E.Macronas, – red.) kalba apie viltį, o ne apie baimę“, – kalbėjo B.Obama.

VIDEO: B.Obama: „E.Macronas kalba ne apie baimę, o apie viltį“

E.Macronas pavadino M.Le Pen „neapykantos sklidina melage“, o pastaroji prabilo apie „arogantišką, išpaikusį bankininką“, kuris esą susimokęs su islamistais.

Pasisakymą jis užbaigė prancūziškai pasakydamas „Vive la France“ („Tegyvuoja Prancūzija“).

Tokią intervenciją B.Obama surengė dieną po to, kai E.Macronas ir M.Le Pen įnirtingai susigrūmė tiesiogiai per televiziją transliuotuose debatuose.

Daugelis žiūrovų mano, kad debatus laimėjo E.Macronas, bet žmones nemaloniai stebino įkaitusi atmosfera: kandidatai dvi su puse valandos svaidėsi asmeniniais įžeidimais.

E.Macronas pavadino M.Le Pen „neapykantos sklidina melage“, o pastaroji prabilo apie „arogantišką, išpaikusį bankininką“, kuris esą susimokęs su islamistais.

SIPA/Marine Le Pen ir Emmanuelis Macronas debatuose
SIPA/Marine Le Pen ir Emmanuelis Macronas debatuose

Debatus žiūrėjo 16,5 mln. žmonių, o ketvirtadienį E.Macronas paskelbė, kad kreipėsi į teismą dėl šmeižto. M.Le Pen per debatus leido suprasti, kad E.Macronas turi ofšorinę sąskaitą Bahamų salose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas